το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 08:47

Η SMPTE δημοσιεύει τα Πρότυπα για την εμβάθυνση στον Ήχο του Κινηματογράφου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η SMPTE®, οργάνωση της οποίας τα πρότυπα έχουν υποστηρίξει έναν αιώνα προόδου στην τεχνολογία της ψυχαγωγίας με τα μέλη της να βρίσκονται σε όλον τον πλανήτη, ανακοίνωσε τη δημοσίευση των νέων προτύπων SMPTE ST 2098 για εμβάθυνση στον ήχο του Κινηματογράφου.

Η Society δημοσίευσε: ST 2098-1:2018, Immersive Audio Metadata, ST 2098-2:2018, Immersive Audio Bitstream Specification και ST 2098-5:2018, D-Cinema Immersive Audio Channels and Soundfield Groups.

Brian Vessa 720

Brian Vessa, Ιδρυτής-Πρόεδρος της Τεχνολογικής Επιτροπής της SMPTE

για τα Συστήματα Ήχου του Κινηματογράφου (TC-25CSS) και

Εκτελεστικός Διευθυντής Mastering Ψηφιακού Ήχου της Sony Pictures Entertainment

 

"Ο εμβυθιστικός ήχος προσφέρει σημαντική εντύπωση στο κοινό και λόγω της πραγματικής αξίας που προσθέτει παρατηρούμε ότι όλο και περισσότερες κινηματογραφικές ταινίες μιξάρονται για το immersive περιβάλλον", δήλωσε ο Brian Vessa, Ιδρυτής-Πρόεδρος της Τεχνολογικής Επιτροπής της SMPTE για τα Συστήματα Ήχου του Κινηματογράφου (TC-25CSS) και Εκτελεστικός Διευθυντής Mastering Ψηφιακού Ήχου της Sony Pictures Entertainment. "Υποστηρίζοντας τη διανομή ενός τυποποιημένου immersive audio bitstream σε ένα ενιαίο διαλειτουργικό ψηφιακό κινηματογραφικό πακέτο, τα νέα πρότυπα εμβάθυνσης για τον ήχο από την SMPTE απλοποιούν τη διανομή ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν ότι οι κινηματογράφοι μπορούν να παίξουν εμβυθιστικό ήχο με την επιλογή συμβατών ηχητικών συστημάτων.

Το SMPTE ST 2098-1 (https://ieeexplore.ieee.org/document/8440789) καθιερώνει τα μεταδεδομένα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία εμβυθιστικού περιεχομένου ήχου για τον κινηματογράφο. Αυτό το πρότυπο καθορίζει τα μεταδεδομένα που υποστηρίζονται στο περιεχόμενο εμβυθιστικού ήχου και όταν απαιτείται το εύρος των τιμών, την ακρίβεια των τιμών και τις απόλυτες τιμές. (Το format των μεταδεδομένων όταν μεταφέρονται σε bitstream ή σε αρχείο παρέχεται στο SMPTE ST 2098-2.)

Το SMPTE ST 2098-2 (https://ieeexplore.ieee.org/document/8302419) καθορίζει την κωδικοποιημένη παρουσία (bitstream) ως προς τη μεταφορά του ήχου και των μεταδεδομένων του που απαιτείται για την αναπαραγωγή ενός απολύτως εμβυθιστικού ηχητικού προγράμματος.

Το SMPTE ST 2098-5 (https://ieeexplore.ieee.org/document/8302419) ορίζει ονόματα και συντομογραφίες για τα εμβυθιστικά κανάλια ήχου και τα soundfield groups που σχετίζονται με την εμβυθιστική παρουσίαση του ήχου του D-Cinema. Επίσης, αυτό το πρότυπο παρέχει καθοδήγηση σχετικά με τις τυπικές θέσεις των ηχείων του κινηματογράφου που χρησιμοποιούνται για την εμβάθυνση στην αναπαραγωγή του ήχου.

Τα νέα πρότυπα για την εμβάθυνση στον ήχο είναι διαθέσιμα τώρα στη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της SMPTE που φιλοξενείται στην πλατφόρμα IEEE Xplore στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://ieeexplore.ieee.org/browse/standards/number/smpte/?queryText=immersive%20audio.

Ένα podcast με καλεσμένο τον Vessa αναλύει τις προκλήσεις σχετικά με την ποιότητα του ήχου στον Κινηματογράφο και είναι διαθέσιμο εδώ.

 

Πληροφορίες: www.smpte.org

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 09:20

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group