το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 09:07

Lawo crystalCLEAR και RƎLAY καθιστούν καυτό τον HotFM στη Λουσάκα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Λουσάκα, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ζάμπια φιλοξενεί σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Με τα καταφύγια άγριας ζωής να βρίσκονται πολύ κοντά της, με μία ακμάζουσα σκηνή τέχνης και την εγγύτητα με τους παγκοσμίου φήμης καταρράκτες Βικτώρια (Victoria Falls), η Λουσάκα είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στη νότια Αφρική. Το ραδιόφωνο δίνει τον ρυθμό σε αυτήν της ακμάζουσα πόλη, αλλά απ' όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ο πιο καυτός είναι ο HotFM (facebook.com/HotFmZambia).

Ο HotFM είναι ένας Ιδιωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός, ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή που εξυπηρετεί με πολυάριθμες on-location live εκπομπές, την κάλυψη των ειδήσεων και την αλληλεπίδραση με τους ακροατές του μέσω των πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης. Καλύπτει την περιοχή με 3 ξεχωριστές συχνότητες των FM.

R3LAY Lawo 02

R3LAY Lawo


“Ο HotFM είναι ένας από τους πλέον σύγχρονους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αφρική, γι 'αυτό και επέλεξε τη Lawo”, δηλώνει ο Meck Phiri της Meck Media Consult, συνεργάτη πωλήσεων της Lawo στη Ζάμπια. “Τα προϊόντα ραδιοφώνου της Lawo είναι συμβατά με το AES67, εύχρηστα και ανθεκτικά στο πέρασμα του χρόνου. Ο HotFM θα αναπτύξει σύντομα το Οπτικοποιημένο Ραδιόφωνο (Visual Radio). Η βασισμένη σε πρότυπα AoIP υποδομή της Lawo καθιστά τούτο εφικτό.”

“Το νέο studio "βγήκε στον αέρα" την 1η Αυγούστου και το ταλέντο το αγαπά,” δηλώνει ο Oscar Chavula, Ιδιοκτήτης του HotFM και άλλων Σταθμών στη Λουσάκα. “Η μίξη με οθόνη αφής αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα γιατί είναι τόσο εύκολο να τη μάθεις και να τη χρησιμοποιείς. Και στο πεδίο, ένας υπολογιστής με RƎLAY και μία τηλεφωνική σύνδεση 4G καθιστά δυνατή την παραγωγή υψηλής ποιότητας απομακρυσμένων εκπομπών με πολύ λιγότερο εξοπλισμό και με πολύ μικρό χρόνο εγκατάστασης. Είμαστε οι πρώτοι στη Ζάμπια που πράττουμε τούτο και η καινοτομία βρίσκεται εδώ τώρα.”

Ruby 16F Vistool Lawo

Η λύση crycleCLEAR αποτελεί μία in-studio ραδιοφωνική κονσόλα εικονικής μίξης ήχου (virtual mixing console). Η επιφάνεια ελέγχου της συγκροτείται από το λογισμικό που οδηγείται από μία διεπαφή πολύ-αφής (multi-touch interface) σε οθόνη υπολογιστή υψηλής ανάλυσης, ελέγχοντας την αποδεδειγμένη Lawo Compact Engine, μία προηγμένη μονάδα μεγέθους 1RU με συμμόρφωση ως προς AES67/Ravenna, ισχυρή ψηφιακή επεξεργασία σημάτων (DSP) για μικρόφωνα και άλλες εισόδους, καθώς και εξελιγμένες λειτουργίες AutoMix και AutoGain που βοηθούν στην ομαλή και δίχως σφάλματα πραγματοποίηση των ραδιοφωνικών shows.

Το RƎLAY είναι ένα ισχυρό λογισμικό που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία εικονικότητας των υπολογιστών (computer virtualization technology), η οποία έχει προσαρμοστεί κατάλληλα από τη βιομηχανία της Πληροφορικής (ΙΤ). Το RƎLAY επιτρέπει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς να μιξάρουν, να δρομολογούν και να επεξεργάζονται AES67 audio streams και ήχο από υπολογιστή μέσω standard interfaces WDM ή ASIO, αξιοποιώντας τη μέγιστη ισχύ των σημερινών φορητών και desktop υπολογιστών που βασίζονται στα Windows.

Η σειρά φυσικών και εικονικών ραδιοφωνικών λύσεων της Lawo περιλαμβάνει τη νέα ραδιοφωνική κονσόλα ruby, τις επιφάνειες μίξης ήχου (mixing surfaces) sapphire, sapphire compact και crystal, τους εικονικούς ραδιοφωνικούς μίκτες (Virtual Radio Mixers) crystal CLEAR και RƎLAY, αλλά και το προηγμένο λογισμικό δημιουργίας GUI, δηλαδή το VisTool. Όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν περισσότερες δυνατότητες με μικρότερο κόστος.

 

Πληροφορίες: www.lawo.com & Telmaco SA*
*Μεταπωλητής Ελλάδος

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 09:32

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group