ΕΡΤ: Παραχώρηση Δικαιωμάτων Μετάδοσης & Διάθεσης Σειράς Μυθοπλασίας ΖΑΚΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ στην Sigma Radio TV Public Ltd.

Διαβάστε ακολούθως την Απόφαση της ΕΡΤ ΑΕ σύμφωνα με το Πρακτικό αριθμ. 334 του Διοικητικού Συμβουλίου της 16-06-2023:



Στην Αθήνα, σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 και ώρα 11.30, ο Πρόεδρος του ΔΣ και ασκών καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Κωνσταντίνος Ζούλας, της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» («ΕΡΤ ΑΕ») ζήτησε από τα υπόλοιπα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τη λήψη απόφασης επί των κατωτέρω θεμάτων διά περιφοράς του πρακτικού.

Στην πρόσκλησή του αυτή ανταποκρίθηκαν όλα ανεξαιρέτως τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ακολούθως το πρακτικό υπογράφεται από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, Πρόεδρο του ΔΣ και ασκούντα καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου, Νικόλαο Ελματζιόγλου, Ιωάννα Στεφανάκη, Δημήτριο Παπαδημητρίου, Ιωάννη Δάρρα και Εμμανουήλ Παπανικήτα, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Του εν λόγω πρακτικού έλαβε γνώση ο κ. Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος, Προϊστάμενος του Τομέα Νομικής Υπηρεσίας και η κα Ελισάβετ Βιδάλη Κελαγιάννη, Γ ραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αφού υπάρχει, σύμφωνα με το Καταστατικό και τον Νόμο, απαρτία, μετά από εισήγηση του Προέδρου του ΔΣ και ασκούντος καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου, το θέμα της ημερησίας διάταξης διατυπώνεται ως εξής:

Θέμα 1ο : Παροχή έγκρισης για την παραχώρηση δικαιωμάτων μετάδοσης και διάθεσης της σειράς μυθοπλασίας με τίτλο ΖΑΚΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ στην εταιρεία Sigma Radio TV Public Ltd.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση της Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας Marketing και Εμπορικής Εκμετάλλευσης με αρ. πρωτ. : 2023/51/16.06.2023, αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει την παραχώρηση στην εταιρία Sigma Radio TV Public Ltd των δικαιωμάτων μετάδοσης και διάθεσης 38 επεισοδίων της σειράς μυθοπλασίας «ΖΑΚΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ», παραγωγής ΕΡΤ ΑΕ, έναντι του ποσού των 1.000,00 € πλέον ΦΠΑ και φόρων ανά επεισόδιο όπως περιγράφεται ακολούθως:

Η Sigma Radio TV Public Ltd θα αποκτήσει, δυνάμει της ως άνω συμφωνίας παραχώρησης, τα παρακάτω δικαιώματα:

■    Αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης της σειράς με τίτλο «ΖΑΚΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ» από το επίγειο κανάλι SIGMA TV για μία (1) μετάδοση, ένα quick repeat εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών και δύο (2) επαναλήψεις, με γεωγραφικό περιορισμό την επικράτεια της Κύπρου, καθώς και
■    Αποκλειστικά δικαιώματα παρουσίασης - διάθεσης της σειράς στο κοινό από την επίσημη ιστοσελίδα του SIGMA TV σε live streaming και δικαίωμα παραμονής για κάθε επεισόδιο δέκα τέσσερις (14) ημέρες catch up δικαιώματα μετά τη μετάδοσή του από το επίγειο κανάλι (SIGMA TV), με γεωγραφικό περιορισμό την επικράτεια της Κύπρου.
■    Παραχώρηση υποτίτλων στην ελληνική γλώσσα για άτομα με προβλήματα ακοής.

Ως διάρκεια παραχώρησης των ανωτέρω δικαιωμάτων ορίζεται το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου έως την 1η Μαρτίου 2024.

Η ΕΡΤ ΑΕ θα παρέχει στο SIGMA TV τρέιλερ και άλλο προωθητικό υλικό, όπως δελτία τύπου και φωτογραφικό υλικό. Η παράδοση του υλικού θα γίνει σε format HD.
Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως ο τρόπος παράδοσης των επεισοδίων της σειράς, καθώς και ο τρόπος και χρόνος καταβολής του συμφωνηθέντος ανά επεισόδιο ανταλλάγματος, θα καθοριστούν στη σχετική σύμβαση που θα υπογράφει μεταξύ της ΕΡΤ και του SIGMA TV.

Η ΕΡΤ βαρύνεται με την απόδοση στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων ΑΘΗΝΑ (σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, θεατρικοί συγγραφείς) και ΙΣΟΚΡΑΤΗ (διευθυντές φωτογραφίας, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, ηχολήπτες, μοντέρ) αμοιβών πνευματικών δικαιωμάτων για την παραχώρηση δικαιωμάτων μετάδοσης της ελληνικής εκδοχής της σειράς εκτός Ελληνικής επικράτειας, σύμφωνα με τις υφιστάμενες μεταξύ αυτών και της ΕΡΤ συμβάσεις, που ανέρχεται σε ποσοστό 1% και 1,2% αντίστοιχα επί του συμφωνηθέντος για την παραχώρηση του δικαιώματος μετάδοσης ανταλλάγματος.

Το SIGMA TV αντίστοιχα βαρύνεται με την καταβολή αμοιβών συγγενικών δικαιωμάτων για τη μετάδοση της σειράς στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων ΔΙΟΝΥΣΟΣ (ηθοποιοί) και GEA (παραγωγοί υλικών φορέων, μουσικοί, τραγουδιστές).

Η ΕΡΤ με βάση τις οικείες συμβάσεις με τους ανωτέρω Οργανισμούς ΔΙΟΝΥΣΟ, GEA υπέχει έναντι αυτών αποκλειστικά και μόνο υποχρέωση γνωστοποίησης του προς ον η παραχώρηση του δικαιώματος μετάδοσης εντός της προβλεπόμενης σε κάθε σύμβαση προθεσμίας.

Η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Marketing και Εμπορικής Εκμετάλλευσης εξουσιοδοτείται να διαπραγματευθεί τους ειδικότερους όρους και να υπογράψει τη σύμβαση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ - ΑΣΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ

Πληροφορίες: www.ert.gr

Παρατηρήσεις: Απόφαση - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  (ΕΡΤ ΑΕ) - Αθήνα, 16.06.2023 - Αρ. Πρωτ.: 5552 

Στην ίδια κατηγορία