το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Ανακοίνωση ΕΙΙΡΑ περί της Αίτησης Ακύρωσης κατά ΕΔΟΕΑΠ!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με την αίτησή της η Ενωση θέτει ζήτημα παραβίασης του Ενωσιακού Δικαίου και αμφισβητεί τη συνταγματικότητα των διατάξεων του Κανονισμού του ΕΔΟΕΑΠ, ως και του ν. 4498/2017, με τις οποίες επιβάλλεται στις επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης εργοδοτική εισφορά ποσοστού 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών τους. Επιπλέον, η ΕΙΙΡΑ ζητά να ακυρωθούν και να κηρυχθούν αντίσχυρες οι διατάξεις με τις οποίες επιβλήθηκαν στις επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης αναδρομικές εισφορές.

Η εισφορά του 2% αποτελεί ανεπίτρεπτο έμμεσο φόρο υπέρ τρίτων, ο οποίος, πέραν του ότι αντίκεται στο Σύνταγμα και τη νομοθεσία της Ε.Ε., πλήττει την επιχειρηματικότητα και τον ανταγωνισμό στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, θέτει σε κίνδυνο βιωσιμότητα των ραδιοφωνικών σταθμών και οδηγεί στην αύξηση της ανεργίας, χωρίς από την άλλη να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ίδιου του ασφαλιστικού φορέα, για τον οποίο δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα μπορεί να συνεχίσει να παρέχει τις προβλεπόμενες υπηρεσίες προς εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Οι ραδιοφωνικές επιχειρήσεις έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο μέσο ενημέρωσης, καθόσον, παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, δεν έχει προωθηθεί κανένα μέτρο στήριξης της ιδιωτικής ραδιοφωνίας.
Την αίτηση ακύρωσης της ΕΙΙΡΑ υπογράφει ο δικηγόρος Ηλίας Θεοδωράτος.

 

Μαρούσι, 14 Ιουνίου 2018
Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Παρατηρήσεις:  Ανακοίνωση - ΕΙΙΡΑ - Μαρούσι, 14 Ιουνίου 2018

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 18:37

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 16:23 δημοσιεύθηκε από Μιχάλης Δρόσος

    Είχαμε τους απατεώνες της ΑΕΠΙ, αλλά κάθε τόσο ξεφυτρώνουν και νέα φυντάνια, που ζητούν ποσοστά από τους σταθμούς.

    Οι αισχρότεροι είναι αυτοί με τα συγγενικά δικαιώματα, που ζητούν χρήματα, ενώ έχουν πληρωθεί για την εκτέλεση των έργων, που δεν είναι δικά τους, αλλά άλλων δημιουργών. Αυτό είναι το επάγγελμά τους και για αυτό έχουν σπουδάσει (άν έχουν), για να διαβάζουν και να εκτελούν έργα άλλων, έτοιμα σε παρτιτούρες. Δεν τους φθάνουν τα ποσοστά που παίρνουν από την πώληση δίσκων, κασσετών και CD/DVD, θέλουν χρήματα και από τον σταθμό που στην ουσία τους διαφημίζει.

    Μας θυμίζει τον ηλεκτρολόγο, που εκτός από την αμοιβή του, που πληρώθηκε, για την τοποθέτηση νέας λάμπας, ζητά και πρόσθετη αμοιβή για την σπέσιαλ τοποθέτηση που έκανε στην εφεύρεση του Έντισον.

    Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group