το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Η ευρωστία του Ραδιοφώνου στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του Ήχου - Γενική Σύνοδος του WorldDAB.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Επικεφαλής του Radiocentre, Siobhan Kenny, μαζί με άλλους ειδικούς απ’ όλον τον κόσμο συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του WorldDAB στο Βερολίνο (6-7 Νοεμβρίου 2018) προκειμένου να συζητήσει για τη συνέχιση της επιτυχίας του Ραδιοφώνου στον ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο.

Η Siobhan μίλησε κατά την εναρκτήρια συνεδρία μαζί με τον Michael Oschmann, CEO του Muller Media Γερμανίας, τον Nicolas Curien από τη Ρυθμιστική Αρχή της Γαλλίας CSA και την Joan Warner, CEO του Commercial Radio Australia. Αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των ρεκόρ εσόδων και ακροατών, των υψηλού προφίλ κινήσεων στη βιομηχανία και της εισόδου των αρπακτικών παγκοσμίως στον out-of-home κόσμο. Η άνοδος των εθνικών brands και η επέκταση των brands στο DAB προσδίδει στους ακροατές και τους διαφημιζόμενους πολύ περισσότερες επιλογές, καθιστώντας το Ραδιόφωνο και τον Ήχο συναρπαστικό.

Ένα βασικό κομμάτι της στρατηγικής του Radiocentre είναι να υπενθυμίσει στους διαφημιζόμενους τη δύναμη του Ραδιοφώνου ως προς την οικοδόμηση ενός brand. Η πρωτοποριακή μελέτη του Radiocentre και της Ebiquity «Εκ νέου Αξιολόγηση των Μέσων για το 2018» εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο οι διαφημιζόμενοι και οι διαφημιστικές λαμβάνουν αποφάσεις, καθώς και τα κίνητρα που τους οδηγούν σε αυτά τα συμπεράσματα. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ραδιοφώνου είναι το επίπεδο εμπιστοσύνης που έχουν οι ακροατές στα brands του Ραδιοφώνου, κάτι που γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό σε μία εποχή ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια του brand και τις ψεύτικες ειδήσεις. Η βιομηχανία δεν είναι εφησυχασμένη, που σημαίνει ότι η συνεργασία και η καινοτομία είναι πιο σημαντικές από ποτέ άλλοτε.

Η συνεδρία των ανθρώπων που λαμβάνουν αποφάσεις κατά τη δεύτερη ημέρα διεξαγωγής της Γενικής Συνόδου του WorldDAB περιελάμβανε εισαγωγικές παρατηρήσεις από τον Patrick Hannon, Πρόεδρο του WorldDAB και τη Heike Raab, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών του Ομόσπονδου Κρατιδίου Ρηνανίας-Παλατινάτου της Γερμανίας και ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες της Siobhan Kenny και του Bob Shennan, Διευθυντή του BBC Radio που αντάλλαξαν απόψεις με τον Helwin Lesch της Bayerischer Rundfunk.

Η σημασία της πολύ-πλατφορμικής προσέγγισης με το DAB, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ποικιλίας επιλογών, ήταν ένα από τα βασικά θέματα της Συνόδου. Η Siobhan σημείωσε ότι είναι πλέον επιτακτική η συνεργασία στον ψηφιακό κόσμο και ότι η βιομηχανία του Ραδιοφώνου στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει μερικά ωραία παραδείγματα ως προς τις μετρήσεις ακροαματικότητας Radioplayer, DRUK, RAJAR και την οικοδόμηση της κάλυψης του DAB.

Η αυτοκινητοβιομηχανία εντείνει την προσοχή της και παρατηρεί εάν η βιομηχανία του Ραδιοφώνου μπορεί να την προσεγγίσει και να της μιλήσει με μία φωνή. Ο Bob Shennan αποκάλεσε το πρωτοποριακό αυτοκίνητο της Radioplayer ως ιχνηλάτη της βιομηχανίας. Ομοίως, το Radioplayer πρωτοστάτησε στη διαπραγμάτευση της θέσης του Ραδιοφώνου στο σύμπαν της φωνητικής ενεργοποίησης της Amazon, ένα σημαντικό βήμα ως προς τη συνεχιζόμενη τεχνολογική εξέλιξη του μέσου. Παρ’ όλο που όλες αυτές οι θετικές κινήσεις πρόκειται να εορταστούν, οι προκλήσεις φυσικά και παραμένουν, ειδικά όταν οι νέοι ακροατές πραγματοποιούν ακροάσεις για λιγότερες ώρες.

Ο Bob Shennan τελείωσε την ομιλία του αναφερόμενος στο πρόσφατο λανσάρισμα του BBC Sounds, αλλά και στον τρόπο που το Ραδιόφωνο πρέπει να καινοτομήσει, να συνεργαστεί και να προσφέρει περισσότερες επιλογές, βελτιώνοντας την προσφορά του στο κοινό και παραμένοντας μπροστά από την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Υπενθυμίζουμε ότι το Radiocentre αποτελεί οργανισμό της βιομηχανίας του Ιδιωτικού Ραδιοφώνου. Δρα εξ ονόματος περισσότερων από 40 επιχειρήσεων που λειτουργούν 278 αδειοδοτημένους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, αντιπροσωπεύοντας το 90% του Ιδιωτικού Ραδιοφώνου όσον αφορά στην ακρόαση και τα έσοδα.

 

Πληροφορίες: https://www.radiocentre.org

 

Παρατηρήσεις: Ανακοίνωση - Radiocentre - Νοέμβριος 2018

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 17:24

Προσθήκη σχολίου

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group