το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

ΝΗΚ: Η παροχή της Πρώτης στον Κόσμο 8K Broadcasting Υπηρεσίας ξεκίνησε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το NHK, δηλαδή ο Δημόσιος Broadcaster της Ιαπωνίας ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου τη λειτουργία δύο καναλιών, των NHK BS4K και NHK BS8K. Το NHK αναπτύσσει ultra-high definition 8K εικόνα από το 1995 και το NHK BS8K αποτελεί το πρώτο στον κόσμο 8K κανάλι. Το περιεχόμενο του θα ενισχυθεί περισσότερο, όπως και οι εγκαταστάσεις του Καναλιού, στοχεύοντας στην πλήρης κλίμακας μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και των Παρολυμπιακών Αγώνων του 2020.

NHK BS8K
Το NHK BS8K αποτελεί το Κανάλι-Ναυαρχίδα του Ιαπωνικού Broadcaster προς απόλαυση εικόνων υψηλότατης ποιότητας, ήχου 22.2 καναλιών και του πλέον ελκυστικού περιεχομένου.
Τα προγράμματά του θα παρέχουν στους τηλεθεατές την αίσθηση της πλήρης εμβάθυνσης σε κάθε σκηνή, δίδοντας την εντύπωση της φυσικής παρουσίας στο στάδιο ή στην αίθουσα συναυλιών, ή της παρατήρησης έργων τέχνης σας να βρίσκεται ο τηλεθεατής στο μουσείο.
Τα μουσικά προγράμματα θα περιλαμβάνουν κονσέρτα τριών εκ των σημαντικότερων ορχηστρών του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Φιλαρμονικής της Βιέννης.
Οι καλλιτεχνικές εκπομπές θα περιλαμβάνουν αριστουργήματα από το Μουσείο του Λούβρου και έργα του Katsushika Hokusai.
Στο βασικό περιεχόμενο του καναλιού θα περιλαμβάνονται τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας και προγράμματα για τη φύση, ενώ σε συνεργασία με τη NASA, θα προβάλλονται λήψεις της Γης από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station - ISS).
Το NHK BS8K μεταδίδει πρόγραμμα 10:00 έως 22:10, δηλαδή σχεδόν 12 ώρες ημερησίως.
Περισσότερες πληροφορίες για το 8K μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

NHK BS4K
Το NHK BS4K αποτελεί gateway channel με ultra-high definition εικόνες.
Στο ειδικό πρόγραμμα που θα εισάγει αυτό το Κανάλι θα περιλαμβάνεται η πρώτη στον κόσμο 4K ζωντανή μετάδοση σκυταλοδρομίας από την Ανταρκτική.
Επιπροσθέτως των δικών του 4K προγραμμάτων, αυτό το κανάλι θα μεταδίδει 4K εκδόσεις των δημοφιλών 2K προγραμμάτων που ήδη μεταδίδονται από τα επίγεια και δορυφορικά κανάλια του NHK.
Πολύτιμα video αρχεία που έχουν αποθηκευτεί σε μορφή film έχουν ήδη υποστεί ψηφιακή επεξεργασία (digitally remastered) σε 4KHDR, προς ενίσχυση των χρωμάτων και της φωτεινότητάς τους.
Το NHK BS4K εκπέμπει από 06:00 έως 24:00 για 18 ώρες ημερησίως.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 11:07

Προσθήκη σχολίου

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group