το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Επίσκεψη Ειδικής Γραμματέως Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων (ΥΨΗΠΤΕ) στην Κύπρο. - Ομιλία στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τη Μετανάστευση.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων κ. Φ. Παντιώρα κατά την ομιλία της  στο Φεστιβάλ Η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων κ. Φ. Παντιώρα κατά την ομιλία της στο Φεστιβάλ

Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Φωτεινή Παντιώρα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τη Μετανάστευση (Global Migration Film Festival). Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Κύπρου, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ) της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη.

Κατά την ομιλία της στο Φεστιβάλ, η κ. Παντιώρα μετέφερε τους χαιρετισμούς του Υπουργού ΨΗΠΤΕ Ν. Παππά και του Υφυπουργού Λ. Κρέτσου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο πολιτισμός συμβάλει στη συνεννόηση και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των ανθρώπων. «Πολιτιστικές δράσεις όπως η τέχνη του κινηματογράφου δημιουργούν μια κοινή πανανθρώπινη γλώσσα επικοινωνίας, συμβάλουν στην κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και καταπολεμούν φαινόμενα μίσους και ρατσισμού», υπογράμμισε.
Η κ. Παντιώρα σημείωσε επίσης ότι η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων είναι αρωγός πολιτιστικών πρωτοβουλιών όπως η δράση Home New Home για τη δημιουργία ταινιών τόσο από Έλληνες όσο και από πρόσφυγες-μετανάστες ενώ αναφερόμενη στο Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση που εγκρίθηκε τη Δευτέρα στη Διακυβερνητική Διάσκεψη του ΟΗΕ, υπογράμμισε τη φράση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι «το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι μια παγκόσμια πρόκληση και ως τέτοια απαιτεί παγκόσμια απάντηση».

Τέλος. η Ειδική Γραμματέας αναφέρθηκε στους ποικίλους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση ενημερώνει την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη για την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις παρεμβάσεις της ελληνικής πολιτείας.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής της στην Κύπρο η κ. Παντιώρα πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κλέλια Βασιλείου, τον Διοικητή της Πολιτικής Αμυνας της Κύπρου κ. Ανδρέα Φραντζή και την Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Κύπρου κ. Νατάσσα Ξενοφώντος-Κουδουνά.

 

Παρατηρήσεις: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠ. ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Αθήνα, 11/12/2018

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 16:34

Προσθήκη σχολίου

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group