το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Η.Π.Α.: Συγχωνεύσεις και Εξαγορές (Τηλεόραση και Ραδιόφωνο) το 2018 είχαν το δεύτερο μεγαλύτερο όγκο συμφωνιών από το 2008.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Όγκος συμφωνιών στην Τηλεοπτική Αγορά των Η.Π.Α. Όγκος συμφωνιών στην Τηλεοπτική Αγορά των Η.Π.Α.

Για τη Ραδιοφωνική υπολογίζουμε ένα ποσό κοντά στα 198,7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για την αγορά της Τηλεόρασης τα 4,11 δισεκατομμύρια δολάρια το 4ο τρίμηνο του 2018.

Ο όγκος συγχωνεύσεων και εξαγορών του κλάδου στις ΗΠΑ (M&A) έφθασε τα 4,31 δισεκατομμύρια δολάρια το Τέταρτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με το Kagan, το media research group στον κλάδο των μέσων της S&P Global Market Intelligence.
Ως μεγαλύτερη συμφωνία του τριμήνου και του έτους ξεχωρίζει εκείνη του Nexstar Media Group, που ανακοίνωσε την 3η Δεκεμβρίου ότι θα αποκτήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Tribune Media για 46,50 δολάρια ανά μετοχή. Το Kagan εκτιμά ότι τα broadcast assets ανέρχονται στα 3,51 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τη δεύτερη θέση ως προς την αξία διαπραγμάτευσης για το ίδιο έτος καταλαμβάνει η συγχώνευση της Gray Television Inc. και της Raycom Media Inc. ύψους 3,44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Δεύτερο τρίμηνο.

Η κορυφαία συμφωνία του Τέταρτου τριμήνου για το Ραδιόφωνο ήταν η εξαγορά της Alpha Media LLC από την εταιρεία Hubbard Radio LLC, ύψους 88 εκατομμυρίων δολαρίων. Κατατάχθηκε, επίσης, ως η δεύτερη μεγαλύτερη συμφωνία του 2018 για τη Ραδιοφωνική αγορά, κάτω από την εξαγορά των οκτώ Ραδιοφωνικών Σταθμών της Entercom Communications Corp. από την Bonneville International Corp., ύψους 141,0 εκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο του 2018.

Συνολικά, το 2018 έκλεισε με όγκο συναλλαγών (Συγχωνεύσεων και Εξαγορών) ύψους 8,87 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη Ραδιοφωνική αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνοντας αύξηση 8% σε σύγκριση με το 2017.

 

Άλλες Συγχωνεύσεις και Εξαγορές κορυφαίων Τηλεοπτικών Σταθμών κατά το Τέταρτο Τρίμηνο του 2018:
• Την 29η Οκτωβρίου, η Cordillera Communications ανακοίνωσε την πώληση όλων των Τηλεοπτικών Σταθμών της πλην ενός στην E.W. Scripps Co. για 521 εκατομμύρια δολάρια. Εκτός από του 15 main programming stations, η συμφωνία προέβλεπε και τους οκτώ low-power translators.
• Ο μόνος Σταθμός της Cordillera που δεν πωλήθηκε στην E. W. Scripps ήταν ο θυγατρικός NBC KVOA στο Tucson της Αριζόνα. Καθώς η Scripps κατέχει ήδη θυγατρικούς Σταθμούς των ABC και CW στην εν λόγω αγορά. Την 9η Νοεμβρίου η Cordillera ανακοίνωσε την πώληση και του τελευταίου Σταθμού της στην Quincy Media για 70 εκατομμύρια δολάρια.
• Νωρίτερα, την 31η Οκτωβρίου η Quincy Media συμφώνησε ως προς την εξαγορά του WSIL-TV, θυγατρικού του ABC στο Paducah, Ky-Cape Girardeau, Mo.-Harrisburg-Mt. Vernon, Ill., μαζί με full-power και low-power translator, για το συνολικό ποσό των 24,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
• Την 4η Δεκεμβρίου, μετά την αγορά της Cordillera, η E. W. Scripps συμφώνησε να εξαγοράσει τον ανεξάρτητο Τηλεοπτικό Σταθμό WHDT (West Palm Beach-Ft. Pierce, Fla., market) από την Marksteiner AG Inc. για 25 εκατομμύρια δολάρια.

 

Broadcast Deal Volume RADIO 2018 720 

Όγκος συμφωνιών στη Ραδιοφωνική Αγορά των Η.Π.Α.

 

Η μόνη σημαντική συμφωνία το Τέταρτο τρίμηνο του 2018 για τη Ραδιοφωνική αγορά ήταν η εξαγορά ύψους 88,8 εκατομμυρίων δολαρίων του μεγαλύτερου σε έσοδα ομίλου Ραδιοφωνικών Σταθμών Alpha Media από το Hubbard Radio, που περιλαμβάνει έξι σταθμούς στην αγορά West Palm Beach-Boca Raton, Fla. Το Τέταρτο τρίμηνο περιελάμβανε ακόμη οκτώ συμφωνίες για τη Ραδιοφωνική αγορά, αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων έκαστη, από τις οποίες η μεγαλύτερη ήταν εκείνη της Saga Communications Inc. που εξαγόρασε τέσσερις Σταθμούς FM στην αγορά Gainesville-Ocala, Fla., από την Ocala Broadcasting Corporation LLC για 9,3 εκατομμύρια δολάρια.

 

Παρατηρήσεις: Πηγή - S&P Global Market Intelligence – 3 Ιανουαρίου 2019

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 08:57

Προσθήκη σχολίου

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group