το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 09:49

Η κινηματογραφική κάμερα VENICE της Sony παρέχει απαράμιλλη ευελιξία στους Δημιουργούς Ταινιών με την προσθήκη του Extension System και του νέου Firmware που προσφέρει πανίσχυρες δυνατότητες.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το Extension System (Σύστημα Επέκτασης) παρέχει εξαιρετική κινητικότητα και μεγαλύτερη ελευθερία για τη δημιουργία εξαιρετικής εικόνας.

Η ενημέρωση του Firmware με την έκδοση 3.0 θα προσθέσει X-OCN XT, νέες Imager Modes, Cache REC και πολλές άλλες δυνατότητες.

Η κινηματογραφική κάμερα VENICE της Sony που χαίρει της αποδοχής της παραγωγικής κοινότητας θα ενισχύσει τη χρηστικότητα και την ευελιξία της με το VENICE Extension System και με την ενημέρωση του firmware στη Version 3.0 τον Φεβρουάριο του 2019. Το ελαφρύ (4 pounds με PL mount και 3 pounds με E-mount), εύχρηστο και εύκολο ως προς την πρόσδεσή του Extension System επιτρέπει στο σώμα της κάμερας την απόσπασή από το block του αισθητήρα της εικόνας δίχως την υποβάθμιση της ποιότητας της εικόνας, από 9 έως 18 feet, προσφέροντας μία υψηλής διαμόρφωσης φορητή μέθοδο λειτουργίας. Το νέο Extension System είναι συμβατό με τις υπάρχουσες και τις νέες κάμερες VENICE. Ο χρήστης μπορεί γρήγορα να διαμορφώσει και να χρησιμοποιήσει ελεύθερα μόνον το μπλόκ του αισθητήρα της εικόνας της VENICE για τη λήψη ασυμβίβαστης εικόνας on site, προσαρμόζοντας την κάμερα σε συγκεκριμένα σενάρια εργασίας.

CBK 3610XS Venice Sony 2 lr

Καθώς το περιβάλλον των γυρισμάτων καθίσταται όλο και πιο προηγμένο και επειδή υπάρχουν πιο υψηλές απαιτήσεις ως προς τις δυνατότητες, οι χρήστες της VENICE μπορούν να αναμένουν την ίδια ποιότητα εικόνας και την ακεραιότητα όταν χρησιμοποιούν το στιβαρό Extension System, το οποίο επιτρέπει στη VENICE να αποκτά μέγιστη κινητικότητα, όντας διακριτικό-κατάλληλο για πολλά mounting setups και περιπτώσεις γυρισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης με gimbals, με handheld stabilizers, με περιβλήματα για υποβρύχια λήψη, ή για γυρίσματα από ελικόπτερα, αλλά και με 3D/VR rigs, καθώς και για χρήση σε στενούς και μη συμβατικούς χώρους όπως οχήματα, γερανοί κ.α.

Ύστερα από λεπτομερείς συζητήσεις και περαιτέρω συνεργασία με την Lightstorm Entertainment του James Cameron, ένα πρωτότυπο του VENICE Extension System κατασκευάστηκε για να καλύψει τις επιτακτικές ανάγκες της καθώς ξεκινούσε τα γυρίσματα του sequel AVATAR. Μιας και το hardware επιδείχθηκε για πρώτη φορά στην έκθεση Cine Gear 2018, επιπλέον βελτιώσεις έγιναν ως απάντηση στις απαιτήσεις της βιομηχανίας. Διάφορες παραγωγές έχουν ήδη επιζητήσει την εργονομία, το μικρό αποτύπωμα και την ευκίνητη μορφή που προσφέρει το Extension System, εκμεταλλευόμενο τις ενσωματωμένες δυνατότητες της VENICE, συμπεριλαμβανομένων των 8-step mechanical ND filter system και Dual Base ISO (ISO500/2500).

Το Extension System (CBK-3610XS) της VENICE, το οποίο αποτελείται από το εμπρός panel cover, το μπλόκ του αισθητήρα της εικόνας (image sensor block) με ένα καλώδιο 9-foot και ένα καλώδιο επέκτασης 9-foot, είναι συμβατό με τις υπάρχουσες κάμερες VENICE που έχουν εγκατεστημένο το firmware Έκδοσης 3.0. Η προσθήκη του Extension System προσθέτει μία HD-SDI έξοδο, 12V ή 24V έξοδο για τροφοδοσία των παρελκόμενων (accessories) όπως servo motors φακών και λύσεων monitoring.Το CBK-3610XS διατίθεται έχοντας πολλές οπές για βίδες σε όλες τις επιφάνειες του, γεγονός που επιτρέπει την τοποθέτηση διαφόρων rigs και παρελκόμενων. Η διάθεσή του στην αγορά αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2019 από τους εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές καμερών VENICE της Sony. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://pro.sony/en .

Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2019 θα διατεθεί δωρεάν η Έκδοση 3.0 για την αναβάθμιση του firmware της VENICE, η οποία αυξάνει περαιτέρω τις δυνατότητες της VENICE, εμπεριέχοντας το feedback από τους δημιουργούς ταινιών, προστατεύοντας έτσι την επένδυση των πελατών με το να επιτρέπει στην κάμερα να αναπτύσσεται μαζί με τον χρήση. Η Version 3.0 του firmware θα προσθέσει το recording profile X-OCN (eXtended tonal range Original Camera Negative). Αυτό το νέο profile, που ονομάζεται X-OCN XT, καταγράφει εικόνα με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα χρησιμοποιώντας τον φορητό εγγραφέα μνήμης (memory recorder) AXS-R7. Για τις απαιτητικές εργασίες οπτικών εφφέ (visual effects) και τις παραγωγές που απαιτούν την άψογη και ασυμβίβαστη ποιότητα εικόνας της VENICE το νέο profile X-OCN XT διατηρεί μικρότερα μεγέθη αρχείων σε σύγκριση με το μέγεθος αρχείου του F55RAW από τη Sony, καθιστώντας τη ροή εργασίας πιο προσιτή και αποτελεσματική.

Στα highlights περιλαμβάνονται:
- Νέες imager modes, συμπεριλαμβανομένων 6K 2.39:1 και 5.7K 16:9 για μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη
- Επιπρόσθετα de-squeezed ratios για διάφορους αναμορφικούς φακούς (x1.25, x1.3, x1.5, x1.8), όπως απαίτησαν οι δημιουργοί ταινιών
- Cache REC κατά μέγιστο 30 sec σε X-OCN 4K 17:9 AXS Memory/HD MPEG 50 SxS memory, ώστε να μην χάνετε λήψη
- 6G/12G-SDI εναλλάξιμη έξοδος που επιτρέπει τη 4K SDI έξοδο
- Wireless Remote Control με CBK-WA02 για ασύρματο έλεγχο σημαντικών λειτουργιών και ρυθμίσεων στο menu που παρέχει αυξημένη ευελιξία.

Ο νεότερος οδικός χάρτης ως προς την ενημέρωση του firmware της VENICE είναι διαθέσιμος εδώ.

 

Πληροφορίες: https://pro.sony/en_GR & Ariston BTS*

* Sony Professional Solutions Specialist & Sony Authorized Service Centre για την Ελλάδα και την Κύπρο

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 10:25

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group