17 Κλωστές: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας σειράς της COSMOTE TV.

Πρεμιέρα την επόμενη σεζόν αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

10 Ιουλίου 2023 - Ολοκληρώθηκαν έπειτα από δύο μήνες τα γυρίσματα της νέας παραγωγής μυθοπλασίας της COSMOTE TV, με τίτλο «17 Κλωστές». Η σειρά 6 επεισοδίων, σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου - Κάτιας Κισσονέργη και σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στην COSMOTE TV την επόμενη σεζόν.  



«Είμαστε ενθουσιασμένοι με το νέο μας βήμα στη μυθοπλασία. Όπως κάθε παραγωγή της COSMOTE TV, έτσι και οι 17 Κλωστές είναι μια σειρά υψηλών προδιαγραφών, με εξαιρετικούς συντελεστές. Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία με δυνατή πλοκή, γυρισμένη με υψηλή αισθητική και καστ καταξιωμένων και νέων ηθοποιών, που θα κερδίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών», δήλωσε σχετικά ο Executive Director της COSMOTE TV, Δημήτρης Μιχαλάκης.

Βασισμένες στο ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Δημάκη, οι «17 Κλωστές» εξιστορούν μία από τις μεγαλύτερες μαζικές δολοφονίες που γνώρισε ποτέ η χώρα. Τη μουσική της σειράς, υπογράφει ο Μίνως Μάτσας.

Η υπόθεση


Η ιστορία των «17 Κλωστών» βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και διαδραματίζεται στα έτη 1906-1909 στα Κύθηρα. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Αντώνης, ένας φιλήσυχος τσαγκάρης που υποδύεται ο Πάνος Βλάχος. Ο Αντώνης είναι ένα αγαπητό πρόσωπο μέχρι τη στιγμή που κατηγορείται ότι έκανε ανήθικες προτάσεις σε μια παντρεμένη πελάτισσά του. Μετά από αυτό το περιστατικό, η τοπική κοινωνία τον εξωθεί σε φυγή. Μετακομίζει στον Πειραιά, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ορθοποδήσει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στη μεγαλούπολη, αφήνοντας τον Αντώνη οργισμένο και πικραμένο απέναντι στον κόσμο. Μην μπορώντας να διαχειριστεί τον θυμό του, αποφασίζει να επιστρέψει στα Κύθηρα και να πάρει εκδίκηση.

Το καστ

Τον Πάνο Βλάχο πλαισιώνει ένα μεγάλο καστ Ελλήνων ηθοποιών που απαρτίζεται από τους: Αθηνά Τσιλύρα, Θοδωρή Κατσαφάδο, Μαρίνα Ψάλτη, Κώστα Φλωκατούλα, Κώστα Φιλίππογλου, Μάνο Βακούση, Ταξιάρχη Χάνο, Φώτη Θωμαΐδη, Θάνο Τοκάκη, Ντένια Στασινοπούλου, Μελίνα Βαμπούλα, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Άλκηστη Πουλοπούλου, Ειρήνη Ιωάννου–Παπανεοφύτου, Στέλλα Αντύπα, Χρήστο Βελιάνο, Θράσο Σταθόπουλο, Τάσο Σωτηράκη, Νικόλα Μαραγκόπουλο, Ελένη Δαφνή και Νικόλα Δροσόπουλο.

Στη σειρά συμμετέχουν, επίσης, οι: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δήμητρα Σακαλή, Δωροθέα Βουτσαδοπούλου, Μαρία Κοντοδήμα, Κώνσταντίνος Τσεντούρος, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Γιάννης Βουλγαράκης, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Φώτης Πέτσος, Γιώργος Κανέλλης, Κώστας Ροζής και Άπος Κυπραίος.

Οι «17 Κλωστές» είναι μια παραγωγή της COSMOTE TV, ενώ η εκτέλεση παραγωγής γίνεται από την «Tanweer Productions».

Συντελεστές:

Παραγωγή: COSMOTE TV
Εκτέλεση Παραγωγής: Tanweer Productions
Σενάριο: Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Κάτια Κισσονέργη
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας
Παραγωγοί: Διονύσης Σαμιώτης, Ναταλύ Δούκα
Executive Producers: Δημήτρης Μιχαλάκης, Φαίη Τσιτσιπή
Production Designer: Μιχάλης Σαμιώτης
Διευθυντής Φωτογραφίας: Claudio Bolivar
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Ηχοληψία: Πάνος Παπαδημητρίου
Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος
Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα
Hair Stylist: Έλενα Παρασκευά
Make-up Artist: Κατερίνα Βαρθαλίτου
Casting: Σταύρος Ράπτης – Fin Casting

Πληροφορίες: www.cosmote.gr/portal

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - COSMOTE TV - 10 Ιουλίου 2023

Στην ίδια κατηγορία