Οι Κεραίες της POYNTING βελτιώνουν το live streaming του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η INA TV, η γνωστή Ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών δορυφορικής διανομής και πλήρους τηλεοπτικής παραγωγής εκδηλώσεων για διάφορους πελάτες, η οποία διαθέτει σημαντικές δυνατότητες φορητών δορυφορικών συνδέσεων, άρτια εξοπλισμένα vans και φορτηγά πολλών καμερών, εξειδικευμένα συνεργεία τηλεοπτικών καλύψεων, υπηρεσίες μοντάζ, ποιοτικό εξοπλισμό τηλεοπτικής παραγωγής και πολλά άλλα, με γραφεία στην Ελλάδα, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο, είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες στους πελάτες της σε 24ωρη βάση.



Η Πρόκληση

Η INA TV προσέγγισε την POYNTING όταν αναζητούσε μία λύση επικοινωνίας για την κάλυψη του Μαραθώνιου της Αθήνας περί το τέλος του 2022. Οι δρομείς καταγράφηκαν από συνεργεία κάμερας που επέβαιναν σε δύο μοτοσυκλέτες και σε ένα όχημα υποστήριξης. Ένα σύνθετο πρόβλημα αποτέλεσε η παροχή κεραιών υψηλής ποιότητας, οι οποίες έπρεπε να είναι μικρών διαστάσεων, αλλά και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συγκρότηση φορητής λύσης.

Επίσης, οι κεραίες έπρεπε να είναι ευρυζωνικές (broadband) καθώς οφείλουν να αξιοποιούν τεχνολογίες LTE, 4G ή 5G, δηλαδή οποιαδήποτε κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας ήταν διαθέσιμη. Για την διασφάλιση σταθερής ποιότητας βασίζονται στο δικό τους σύστημα επικοινωνίας και όχι στην υποδομή του πελάτη. Χρησιμοποιήθηκε DEJERO SISO Modem με ικανή συνδεσιμότητα (Bonding Capacity) και ως εκ τούτου απαιτούνταν 8×8 MIMO κεραίες ανά router.

Η Λύση

Ύστερα από συζητήσεις μεταξύ του Birger Hillaert της POYNTING και του Κολιγλιάτη (CEO της INA TV) αποφασίστηκε η χρήση 2x OMNI-214, 4×4 MIMO 5G/LTE Κεραιών.

Η ultra-wide band τεχνολογία καλύπτει όλες τις σημερινές συχνότητες λειτουργίας με εξαιρετικά ισορροπημένη κάλυψη σε όλες τις συχνότητες. Δεν υφίστανται συμβιβασμοί ως προς τις υψηλότερες συχνότητες και η σχεδίαση της κεραίας επιτρέπει στο σύστημα της POYNTING να διαθέτει βέλτιστο έλεγχο σε όλο το εύρος συχνοτήτων καθιστώντας τις ως omni-directional (πανκατευθυντικές) κεραίες πραγματικά υψηλής απόδοσης.



Το Αποτέλεσμα

Η INA TV ήταν ιδιαιτέρως ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα. Όχι μόνον οι κεραίες είχαν πολύ καλή απόδοση, αλλά η εξυπηρέτηση και η ταχύτητα με την οποία παραδόθηκαν οι κεραίες υπογράμμισαν το γεγονός ότι είναι εφικτή η δημιουργία-αξιοποίηση μίας εξατομικευμένης (customized) λύσης σε χρόνο ρεκόρ.

“Παραλάβαμε όλες τις κεραίες εγκαίρως και είχαμε μία μέρα για όλες τις διαμορφώσεις. Η απόδοση της κεραίας OMNI-214 ήταν εξαιρετική. Σκοπεύουμε να αποκτήσουμε περισσότερες στο μέλλον,” ανέφερε ο Γιάννης Κολιγλιάτης, CEO της ΙΝΑ TV.

Για να γνωρίσετε καλύτερα τα προϊόντα τεχνολογίας αιχμής της POYNTING καθώς και για να λάβετε πρόταση με τη λύση που ανταποκρίνεται ιδανικά στις απαιτήσεις της εφαρμογής σας αλλά και στον προϋπολογισμό σας, επικοινωνήστε με τους Έμπειρους Τεχνικούς Πωλήσεων της ΑΜΥ Α.Ε. στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα 210-6133000 & 2310-551929.

Πληροφορίες: https://poynting.tech & ΑΜΥ Α.Ε.*
* Διανομέας Ελλάδος

Παρατηρήσεις: Πηγή - POYNTING

Στην ίδια κατηγορία