Η TASCAM παρουσιάζει το DR-10L Pro.

32-bit Float Εγγραφέας Πεδίου (Field Recorder) και Μικρόφωνο Πέτου (Lavalier).



Σάντα Φε Σπρίνγκς, Καλιφόρνια - Ιούλιος 2023 - Η TASCAM βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον 32-bit Float Field Recorder και Μικρόφωνο Lavalier DR-10L Pro. Βασισμένο στα πλεονεκτήματα της προηγούμενης γενιάς Micro Linear PCM Recorder DR-10L, το μοντέλο DR-10L Pro αποτελεί ένας εξαιρετικά μικρών διαστάσεων, ελαφρύς, φορητός float 32 bit εγγραφέας με clip-on μικρόφωνο. Διαθέτοντας εξαιρετική ποιότητα ήχου, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, πρόβλεψη για remote control, δυνατότητα συγχρονισμού με timecode και πολλές άλλες δυνατότητες, ο εγγραφέας-μικρόφωνο DR-10L Pro συνιστά μία εξαιρετική επιλογή για την εγγραφή ήχου υψηλής ποιότητας προοριζόμενος για εκδηλώσεις όπως γάμοι, on-location κινηματογραφικά γυρίσματα, YouTube/video περιεχόμενο αλλά και για συνεντεύξεις, όπου αποδεικνύεται και διασφαλίζεται η ικανότητα σταθερής λειτουργίας ενός ενσύρματου εγγραφέα-μικροφώνου lavalier.


Η προκαθορισμένη (default) float 32-bit λειτουργία εγγραφής του DR-10L Pro χρησιμοποιεί διπλούς ADC ώστε να καταγράφει ήχους με τεράστια δυναμική περιοχή χωρίς παραμορφώσεις ή εισαγωγή υπερβολικού θορύβου, καθιστώντας αυτήν τη μονάδα μία εξαιρετική επιλογή για να καταγράψετε έναν ψίθυρο, ή μία κραυγή και οτιδήποτε μεταξύ αυτών με άψογη πιστότητα, εξαιρετικά χαμηλό θόρυβο δίχως να απαιτούνται λεπτομερείς ρυθμίσεις της στάθμης της απολαβής (fine-tune gain levels). Το συμπεριλαμβανόμενο μικρόφωνο πέτου TM-10L λαμβάνει καθαρό, λεπτομερή ήχο, ενώ χειρίζεται δυνατές στάθμες ηχητικής πίεσης χωρίς παραμόρφωση. Το TM-10L είναι το ιδανικό μικρόφωνο πέτου για τη float 32-bit λειτουργία εγγραφής του DR-10L Pro.



Η εξαιρετικά μικρών διαστάσεων και ελαφριά μορφή του DR-10L Pro το καθιστά ιδανική επιλογή όταν προτεραιότητα αποτελεί η μη ορατότητά του. Χωρώντας στην παλάμη ενός χεριού και ζυγίζοντας μόλις 65 γραμμάρια, αυτός ο εγγραφέας κρύβεται εύκολα στα γυρίσματα ταινιών, γάμων, σκηνικών παραστάσεων και παρόμοιων εκδηλώσεων όπου η ικανότητα να παραμένει απαρατήρητο είναι ζωτικής σημασίας. Το περιλαμβανόμενο clip ζώνης προσαρμόζεται εύκολα και με ασφάλεια στα ρούχα, διευκολύνοντας την καταγραφή υπέροχου ήχου χωρίς περιορισμούς για το ταλέντο.

Επίσης, το νέο μοντέλο DR-10L θα φανεί χρήσιμο στις εξαιρετικά μεγάλης χρονικής διάρκειας λήψεις χάρη στη μικρή κατανάλωση ενέργειας των μπαταριών της. Μόλις δύο μπαταρίες λιθίου AAA μπορούν να τροφοδοτήσουν τον προσωπικό εγγραφέα DR-10L Pro για έως και 24,5 ώρες (16 ώρες με αλκαλικές μπαταρίες), ελαχιστοποιώντας τις ανησυχίες σχετικά με αλλαγές μπαταριών κατά τη λήψη, οι οποίες θα μπορούσαν να διακόψουν τη ροή εργασίας. Εκτός από την εξαιρετική χρονική διάρκεια της λειτουργίας με τις μπαταρίες, το DR-10L Pro προσφέρει τεράστια χωρητικότητα αποθήκευσης, με υποστήριξη για κάρτες microSDXC έως 512 GB. Με αυτόν τον συνδυασμό το σύστημα προσφέρει ταυτοχρόνως εξαιρετικό χρόνο εγγραφής και δυνατότητα αποθήκευσης.

Σίγουρα, οι ειδικοί στις ηχογραφήσεις πεδίου θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι έως και πέντε μονάδες DR-10L Pro μπορούν να ελεγχθούν εξ αποστάσεως με τη χρήση του προαιρετικά διαθέσιμου Bluetooth dongle AK-BT1. Οι εγγραφείς DR-10L Pro μπορούν να ελεγχθούν ασύρματα από συσκευές iOS, iPadOS και Android με τη δωρεάν εφαρμογή DR-10L Pro CONNECT. Εκτός από τον απομακρυσμένο έλεγχο έως και πέντε μονάδων DR-10L Pro, η εφαρμογή DR-10L Pro CONNECT επιτρέπει στους videographers να ελέγχουν την κατάσταση της συσκευής και να προβάλλουν τις κυματομορφές των ηχογραφήσεων σε πραγματικό χρόνο προς επιβεβαίωση της λειτουργίας. Ονομασίες και χρώματα είναι εφικτό να εφαρμοστούν διακριτά στις συσκευές για την εύκολη ταυτοποίηση τους. Επίσης, τα Μεταδεδομένα (όνομα project, όνομα scene, αριθμός take) μπορούν να εγγραφούν στο αρχείο εγγραφής (BEXT, iXML).

Για όσους χρειάζονται τον συγχρονισμό με timecode το προαιρετικό Bluetooth dongle AK-BT1 επιτρέπει στον εγγραφέα DR-10L Pro να συγχρονίζει ασύρματα τον χρονικό κώδικα με τα υποστηριζόμενα προϊόντα Atomos. Αυτό επιτρέπει στους videographers να συμβαδίζουν τέλεια τις εγγραφές του ήχου με εκείνες του video, ακόμη και όταν δεν υφίσταται ήχος πάνω στην κάμερα. Ο χρονικός κώδικας είναι ζωτικής σημασίας όταν οι videographers ασχολούνται με λήψεις video όπου χρησιμοποιούνται πολλές κάμερες και εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στο post production.

Επίσης, οι τεχνικοί ήχου θα εκτιμήσουν την OLED οθόνη υψηλής ορατότητας του DR-10L Pro, η οποία επιτρέπει στον χειριστή να επιβεβαιώνει τις ρυθμίσεις με μία ματιά. Αυτή η οθόνη διευκολύνει τον έλεγχο της στάθμης της μπαταρίας, της κατάστασης της εγγραφής και των levels εισόδου, με όλες τις προηγμένες λειτουργίες να προσεγγίζονται μόνον με το πάτημα ενός πλήκτρου. Και λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας της TASCAM σε αυτόν τον τομέα, δεν υπάρχουν ενοχλητικές LED ενδείξεις στο προϊόν, οι οποίες θα μπορούσαν να διαρρεύσουν μέσα από το ύφασμα και να επηρεάσουν τη λήψη, ειδικώς τη νύχτα.

Ακριβώς όπως το DR-10L διευκολύνει την επιβεβαίωση διαφόρων ρυθμίσεων, εξίσου εύκολη είναι και η παρακολούθηση της εισόδου και των εγγραφών. Το μοντέλο DR-10L Pro είναι εξοπλισμένο με έξοδο ακουστικών για ευκολία ως προς το monitoring. Παρέχει τη δυνατότητα για monitor της εισόδου πριν ή κατά τη διάρκεια της εγγραφής και του ελέγχου της ποιότητας των εγγραφών αμέσως δίχως να χρειάζεται να τις μεταφέρετε σε υπολογιστή.

Εκτός από το ολοκληρωμένο σύνολο δυνατοτήτων του, ο εγγραφέας DR-10L Pro συνοδεύεται από τη δωρεάν έκδοση του RX Elements, του πρωτοποριακού λογισμικού επιδιόρθωσης-αποκατάστασης του ήχου και αποθορυβοποίησης της iZotope. Το RX Elements προσφέρει στους videographers πανίσχυρες δυνατότητες αποκατάστασης του ήχου, τις οποίες πρέπει να βιώσουν για να εκτιμηθούν πλήρως. Με το RX Elements η δυνατότητα απρόσκοπτης αφαίρεσης βήχα και θορύβων του περιβάλλοντος καθώς και η μείωση του θορύβου του ανέμου και του περιβάλλοντος απέχει μερικά μόλις κλικ. Για την αντιμετώπιση ποικίλων δυσκολιών κατά το post production, το RX Elements είναι η ιδανική επιλογή. Εξίσου αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το νέο DR-10L Pro παρέχει μία USB Type-C θύρα, η οποία επιτρέπει τη σύνδεση μίας επιπλέον μπαταρίας καθώς και τη διευκόλυνση της εύκολης ανταλλαγής δεδομένων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.



Το πακέτο TASCAM DR-10L Pro περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

• DR-10L Pro
• Clip ζώνης
• Καλώδιο USB (Type A – Type C)
• Μικρόφωνο Lavalier TM-10L
• Clip Μικροφώνου
• Αντιανέμιο (Windscreen)
• Start-up guide (συμπεριλαμβανομένης της εγγύησης)
• TASCAM ID registration guide
• Κάρτα λήψης iZotope RX Elements

Ο Yosuke Matsuno, Γενικός Διευθυντής TASCAM Business Unit αναφέρει σχετικά με το νέο DR-10L Pro: “Το DR-10L Pro είναι ένα ιδιαιτέρως ικανό σύστημα εγγραφής και lavalier μικρόφωνο με εξίσου εντυπωσιακό μικρό μέγεθος. Και με την εφαρμογή (app) ελέγχου του, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων ασύρματου συγχρονισμού χρονικού κώδικα κατά τη χρήση προϊόντων Atomos, το σύστημα παρέχει ένα ευρύ φάσμα δημιουργικών ευκαιριών για την εγγραφή ήχου παγκόσμιας κλάσης. Είμαι βέβαιος ότι το DR-10L Pro θα βρει ένα σπίτι σε πολλούς επαγγελματίες του ήχου.”

Ο Paul Scurrell, Αντιπρόεδρος Προϊόντων της Atomos, σχολίασε: “Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε άλλον έναν κορυφαίο στην αγορά εγγραφέα TASCAM, ο οποίος υποστηρίζει το οικοσύστημα ασύρματου συγχρονισμού χρονικού κώδικα Atomos AirGlu BT. Το DR-10L Pro θα είναι ο τέλειος συνεργάτης για τους πελάτες μας που αξιοποιούν τα δικά μας UltraSync Blue, Ninja V / V+ με Atomos Connect module και Shogun Connect, ακόμη και κατά τη λήψη video με την εφαρμογή Atomos Pro Camera iOS που υποστηρίζει τον χρονικό κώδικα AirGlu BT. Πολλές διαφορετικές περιπτώσεις εργασίας για τους πελάτες μας!”

Πληροφορίες: www.tascam.com & Elina *
* Διανομέας Ελλάδος

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - TASCAM - Σάντα Φε Σπρίνγκς, Καλιφόρνια - Ιούλιος 2023

Εκτύπωση
Super User
Super User

Στην ίδια κατηγορία