Vizrt και BBC Sport συνεργάζονται για την κάλυψη του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών, υποστηρίζοντας την Άνοδο του Αθλήματος και στις Γυναίκες.

Η Vizrt, πρωτοπόρος των λύσεων γραφικών σε πραγματικό χρόνο και της ζωντανής παραγωγής για τους δημιουργούς περιεχομένου, συνεργάζεται με το BBC Sport για την παρουσίαση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, το οποίο είναι το καλύτερο και μεγαλύτερο στην ιστορία.



Αυτή είναι η πρώτη φορά που 32 χώρες συναγωνίζονται, με την τηλεθέαση παγκοσμίως να αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Πρόσφατη έρευνα δεικνύει ότι η κατανάλωση γυναικείων αθλημάτων έχει αυξηθεί κάτι περισσότερο από 131% και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.



Συνεργαζόμενη με το BBC Sport για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, η Vizrt στοχεύει στην άνοδο της κάλυψης και στην προσφορά στους θεατές μίας καθηλωτικής και δυναμικής οπτικής εμπειρίας, η οποία αντικατοπτρίζει πραγματικά το πάθος και την ικανότητα που επιδεικνύουν οι αθλητές. Η κάλυψη θα παραχθεί από την IMG και θα γυριστεί στο studio του BBC Sport στη Media City Salford.

Το εικονικό (virtual) studio στη Media City Salford αποδεδειγμένα ήταν καθοριστικής σημασίας για το BBC Sport κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Αγώνων καθώς και για διάφορες εκπομπές που σχετίζονται με αρκετά αθλήματα. Επίσης, η IMG θα έχει μία dedicated ομάδα παραγωγής στο στρατόπεδο των Λιονταρίνων της Αγγλίας, για τη δημιουργία αποκλειστικού περιεχομένου των ψηφιακών καναλιών του BBC Sport και των ειδησεογραφικών καναλιών.

Το studio του BBC Sport στο Media City Salford καθοδηγείται από τις λύσεις Viz Engine και Viz Virtual Studio, υποστηρίζοντας τη δημιουργία σαγηνευτικού εικονικού περιβάλλοντος. Το εικονικό studio μεταφέρει τους θεατές στην καρδιά της δράσης με ζωντανά γραφικά, διαδραστικά στοιχεία και σαγηνευτική αφήγηση. Μαζί, BBC Sport και Vizrt, εγγυώνται μία αξέχαστη εμπειρία για το κοινό σε όλον τον κόσμο, ενισχύοντας την απήχηση και τον αντίκτυπο των γυναικείων αθλημάτων.

“Αξιοποιώντας την εικονική πραγματικότητα, καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν ζωντανό/πολύχρωμο και διασκεδαστικό τρόπο καταγραφής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Πραγματοποιώντας το μέσω του πράσινου (green) studio μας στη Media City του Salford, εξοικονομούμε ως προς το κόστος και το αποτύπωμα άνθρακα δίχως συμβιβασμούς στην ποιότητα ή την εμπειρία για τους θεατές,” παρατηρεί ο John Murphy, Διευθυντής Design του BBC Sport.

“Είμαστε υπερήφανοι που εργαζόμαστε μαζί με το BBC Sport σε εκδηλώσεις παγκόσμιας κλάσης όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, αξιοποιώντας τη νεότερη προηγμένη τεχνολογία προκειμένου να σαγηνεύσουμε πραγματικά το κοινό, να προσφέρουμε συναρπαστική αφήγηση, καινοτόμα γραφικά και απρόσκοπτες broadcast εμπειρίες για να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα αυτών των καταπληκτικών γυναικών στον αθλητισμό, τιμώντας την ανθεκτικότητα, την αφοσίωσή τους και το ασυναγώνιστο ταλέντο τους,” αναφέρει ο Thomas Nelson, Επικεφαλής Βασικών Λογαριασμών της Vizrt.

Για να παρακολουθήσετε τα νεότερα σχετικά με την κάλυψη του BBC Sport ως προς το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση του BBC Sport.

Πληροφορίες: www.vizrt.com/vizrt & Comart *
* Διανομέας Ελλάδος και Κύπρου

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Vizrt - Μπέργκεν, Νορβηγία - 16 Αυγούστου 2023

Στην ίδια κατηγορία