Ραδιοφωνικό Ρεκόρ Γκίνες από τον ALIVE 90.5FM στην Αυστραλία με Τεχνολογία AEQ.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός αποφάσισε να εγκαταστήσει τη ψηφιακή κονσόλα μίξης ήχου AEQ CAPITOL IP ως καρδιά του συστήματος του.



Ο Radio Alive είναι ένας Κοινοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός, με έδρα τα Baulkham Hills, από όπου εξυπηρετεί την Περιοχή Hills και τμήματα του Ευρύτερου Δυτικού Σύδνεϋ. Ιδρύθηκε το 1992 και από την έναρξη της λειτουργίας του εκπέμπει στα FM, στη συχνότητα 90,5MHz, ενώ τώρα μεταδίδει το πρόγραμμά του και από τον διαδικτυακό τόπο του. Το πρόγραμμα του Σταθμού περιλαμβάνει το format κυρίως σύγχρονης μουσικής και ειδήσεων της κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων ένθετων δημόσιας βοήθειας.

Ο Mario Bekes είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παρουσιαστές του Radio Alive και τον περασμένο Ιούνιο πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη στην ιστορία αδιάλειπτη Ραδιοφωνική Εκπομπή συνολικής διάρκειας 55 ωρών και 26 λεπτών, η οποία έχει πλέον αναγνωριστεί ακόμη και από το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες. Οι προϋποθέσεις αυτής της δοκιμασίας προκειμένου αυτή να είναι έγκυρη και επίσημη ήταν σαφέστατες καθώς ο οικοδεσπότης Mario και οι προσκεκλημένοι του δεν έπρεπε να διακόπτονται από οποιαδήποτε εξωτερική μουσική, ανακοινώσεις ή τηλεφωνικές κλήσεις. Το παγκόσμιο ρεκόρ επιτεύχθηκε αν και σύμφωνα με δηλώσεις του Mario Bekes, επρόκειτο για ένα περίεργο, αντισυμβατικό πρόγραμμα. Αλλά το σημαντικό είναι ότι ο στόχος επετεύχθη και τούτο χάρη στη στήριξη του προσωπικού του Σταθμού και όλων των προσκεκλημένων.


Όλο το πρόγραμμα υλοποιείται στο κύριο Studio του Radio Alive 90.5FM, όπου η διαχείριση όλων των σημάτων και των μικροφώνων πραγματοποιείται από μία ψηφιακή κονσόλα ήχου AEQ CAPITOL, η οποία επελέγη από την Τεχνική Διεύθυνση του Σταθμού για τον ήχο υψηλής ποιότητας, τη στιβαρότητα και την εύκολη λειτουργία της. Η εγκατάσταση και η παραμετροποίηση του συστήματος πραγματοποιήθηκε από τον Τοπικό Συνεργάτη της AEQ σε αυτήν τη χώρα, δηλαδή από την Broadcast Components.

Η AEQ CAPITOL IP είναι μία ψηφιακή κονσόλα μίξης ήχου σταθερής διαμόρφωσης των 8 faders. Στην CAPITOL IP η εφαρμογή της IP συνδεσιμότητας βασίζεται σε ένα module 16 καναλιών εισόδου και 16 καναλιών εξόδου, το οποίο ενσωματώνεται στο core της. Μία από τις πιο σημαντικές δυνατότητες της AEQ CAPITOL IP είναι η μεγάλη διαθέσιμη χωρητικότητα εισόδων: 4 μικροφώνου/Line, 12 αναλογικών, 4 ψηφιακών stereo AES/EBU (AES3), 2 ψηφιακών stereo USB, 2 προαιρετικών τηλεφωνικών Lines και επιπλέον ψηφιακών πολυκαναλικών συνδέσεων ήχου, 16 AoIP Καναλιών μέσω δύο Ethernet υποδοχών ή 64 MADI καναλιών εισόδου μέσω οπτικής ίνας.



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ρ/Φ Σταθμό Radio Alive, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση: www.alive905.com.au

Πληροφορίες: www.aeq.eu  & Καλαβίτης ΑΕΕ *
* Διανομέας Ελλάδος


Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - AEQ - 9 Αυγούστου 2023

Στην ίδια κατηγορία