Γνωρίστε το ΕΚΚ στο Short Film Hub του 46ου Φεστιβάλ Δράμας.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), αξιοποιώντας την εμπειρία του και τις διεθνείς διασυνδέσεις του, ενδυναμώνει φέτος την παρουσία του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αποσκοπώντας στην περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών του με τους νέους δημιουργούς και στην ανάδειξη και ισχυροποίηση της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους στη χώρα μας και στο εξωτερικό.



Στην κατεύθυνση αυτή εγκαινιάζεται σήμερα, στο πλαίσιο του νεοσύστατου τμήματος Short Film Hub της Αγοράς του 46ου Φεστιβάλ, η δράση Γνωρίστε το ΕΚΚ / Meet the GFC. Πρόκειται για έναν κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων όπου οι ενδιαφερόμενοι, νέοι σκηνοθέτες και παραγωγοί, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις ιδέες τους και τα σχέδιά τους με στελέχη όλων των Διευθύνσεων του ΕΚΚ, αλλά και να ενημερωθούν για τα χρηματοδοτικά του προγράμματα και για τις ευκαιρίες στον ορίζοντα των διεθνών συμπαραγωγών. Ο κύκλος αυτός θα κλείσει την Παρασκευή (8/9). Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση δικτύωσης του ΕΚΚ προς τιμή των νέων δημιουργών μας, που εγγυώνται τη συνέχεια και την εξωστρέφεια της ελληνικής κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής παραγωγής.

Χρηματοδοτικά προγράμματα για νέους δημιουργούς

Τα δύο επιλεκτικά χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΚΚ, Μικρού Μήκους και Micro-Budget, είναι ένας βασικός πυλώνας στήριξης της ταινίας μικρού μήκους στη χώρα μας, αποσκοπώντας στην ανάδειξη νέων σκηνοθετών με καλλιτεχνική ανησυχία αλλά και εξωστρέφεια. Στα δύο αυτά προγράμματα προστέθηκαν προσφάτως τρία, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Micro-Budget Short, Co-Production Window, Το Μέλλον είναι εδώ – Υποπρόγραμμα «Άλλες Πραγματικότητες»). Τα τρία αυτά προγράμματα στοχεύουν: στην άμεση πρόσβαση σε χρηματοδότηση ώστε να επιταχυνθεί η ανάδειξη νέων ταλέντων αλλά και νέων παραγωγών, στην προσέλκυση ξένων κεφαλαίων στην ελληνική κινηματογραφία, καθώς και στην ενεργοποίηση επενδυτικών σχεδίων οπτικοακουστικών έργων που διασυνδέουν την ελληνική παραγωγή με την ευρωπαϊκή οπτικοακουστική βιομηχανία.

Ο νέος κατάλογος ταινιών μικρού μήκους

Στο περίπτερο του ΕΚΚ στο Φεστιβάλ αναπτύσσονται ήδη δράσεις για τη διεθνή προώθηση της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους. Η πρόσφατη έκδοση του καταλόγου, στα αγγλικά, ειδικά για το διεθνές κοινό και επαγγελματίες προσκεκλημένους του Φεστιβάλ Δράμας, με τις ταινίες μικρού μήκους στις οποίες το ΕΚΚ είναι συμπαραγωγός ή τις οποίες υποστηρίζει οικονομικά στην προώθησή τους, εξυπηρετεί τον σκοπό αυτό. Σημειωτέον δε ότι δεκαεπτά (17) από τις τριάντα πέντε (35) ταινίες μικρού μήκους που συμμετέχουν στο ελληνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι συμπαραγωγές του ΕΚΚ -οι επτά από αυτές έχουν χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Covid 19 του ΥΠΠΟΑ. Και οι ελληνικές τέσσερις ταινίες που συμμετέχουν στο διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι συμπαραγωγές του ΕΚΚ -η μία έχει χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Covid 19 του ΥΠΠΟΑ.

Διαβάστε ακολούθως τον Κατάλογο.



Πληροφορίες: https://gfc.gr

Παρατηρήσεις: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) - Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2023

Στην ίδια κατηγορία