Η AEQ ενσωματώνει ένα Εργαλείο Σχεδίασης στο Olympia 3.

Εν αναμονή των επερχόμενων αθλητικών γεγονότων με εκατοντάδες θέσεις σχολιαστών σε δεκάδες αθλητικούς χώρους-στάδια, η AEQ έχει επεκτείνει τη λειτουργικότητα του Olympia 3 προκειμένου να καλύψει αυτές τις ανάγκες.



Η AEQ κατασκευάζει εξοπλισμό για τη μετάδοση του ήχου των σχολιαστών σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα από το 1990. Τώρα παράγεται το OLYMPIA 3, το τρίτο Ψηφιακό Σύστημα Σχολιασμού-Περιγραφής (Commentary) με IP μετάδοση και ενδοεπικοινωνία.



Στόχος της σχεδίασης του ήταν να εκδημοκρατίσει τη χρήση μονάδων σχολιασμού σε βασικό περιβάλλον όπως κινητές μονάδες, Off Tube sets και συστήματα ταυτόχρονης μετάφρασης. Δεν απαιτείται αποκλειστικό υλισμικό (hardware) ως προς την πηγή και την προέλευση των σημάτων: Οποιοσδήποτε εξοπλισμός με AES67 ή Dante είναι εφικτό να διασυνδεθεί με το Olympia 3.

Επίσης, προετοιμάστηκε για ενοποίηση με συστήματα ενδοεπικοινωνίας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τερματικό χρήστη (user terminal) ενδοεπικοινωνίας: Ένα από τα κανάλια του μπορεί να λειτουργήσει ως panel για τον χρήστη (user panel) συστημάτων ενδοεπικοινωνίας, τόσο στη φάση του setup, όσο και στη φάση της ζωντανής μετάδοσης, εάν υπάρχει συντονιστής στη θέση του σχολιαστή.



Τους προσεχείς μήνες θα καλυφθούν με το Olympia 3 για πρώτη φορά πολλές, πολύ μεγάλες ηπειρωτικές και παγκόσμιες εκδηλώσεις, το οποίο πρέπει να ενσωματωθεί σε μεγάλα συστήματα δρομολόγησης ήχου πολλών τοποθεσιών, επομένως κρίθηκε απαραίτητο να αναπτυχθούν εργαλεία σχεδίασης-προγραμματισμού (planning) και λειτουργίας που απλοποιούν την ανάπτυξη των συστημάτων και τις αναπροσαρμογές όταν υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο booking.

Από το Olympia 3 "Planner", δημιουργείται η διαμόρφωση (configuration) ολόκληρου του συστήματος, αποφεύγοντας λάθη και κυρίως συντομεύεται ο χρόνος διαμόρφωσης έκαστης ομάδας, συμπεριλαμβανομένων Cus ή Olympia 3 Μονάδων Σχολιαστή (Commentator Units), που σε ένα μεγάλο event ο αριθμός τους ενδέχεται να είναι μεγάλος.



Η AEQ διαθέτει εμπειρία στα εργαλεία αυτού του είδους, εργαζόμενη για περισσότερο από μία δεκαετία στο προηγούμενο σύστημα Olympia, σε μεγάλες εκδηλώσεις, σε παγκόσμια κλίμακα. Αλλά το Olympia 3 έχει ένα διαφορετικό περιβάλλον εργασίας, με AoIP συνδεσιμότητα. Το νέο εργαλείο σχεδίασης μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα σε χώρους με θέσεις για Olympia προηγούμενης γενιάς, με ψηφιακή συνδεσιμότητα σημείου προς σημείο (point-to-point) και σε άλλους χώρους με την AoIP Dante /AES 67 συνδεσιμότητα του σημερινού Olympia 3.

Ταυτοχρόνως, προκειμένου να καταστεί πιο ευέλικτη στους διάφορους χρήστες η σύνδεση με τα πρότυπα AoIP, έχουν αναπτυχθεί επιπρόσθετες κάρτες για τους δρομολογητές (routers) X_CORE, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε μεγάλα γεγονότα. Στις υπάρχουσες Dante AoIP κάρτες με δυνατότητα ελέγχου από Dante Controller και Dante Domain Manager, έχουν προστεθεί AoIP Ravenna κάρτες, συμβατές με SMPTE ST 2110-30/31, με πρωτόκολλο ελέγχου NMOS.

Πληροφορίες: www.aeq.eu  & Καλαβίτης ΑΕΕ *
* Διανομέας Ελλάδος


Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - AEQ - 20/07/2023

Εκτύπωση
Super User
Super User

Στην ίδια κατηγορία