το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 17:24

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει το ψηφιακό ραδιόφωνο στα αυτοκίνητα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της υιοθέτησης του νέου Ευρωπαϊκού Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (European Electronic Communications Code). Αυτή η Οδηγία (Directive) θα απαιτήσει όλα τα ραδιόφωνα των νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ να είναι σε θέση να λαμβάνουν ψηφιακό επίγειο ραδιόφωνο. Αυτή η απαίτηση ισχύει επιπλέον οποιασδήποτε άλλης λειτουργίας (FM ή AM) που οι κατασκευαστές επιθυμούν να συμπεριλάβουν.

Ο Κώδικας προσδίδει στα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) την ελευθερία να εισάγουν μέτρα που θα απαιτούν και οι νέοι καταναλωτικοί δέκτες να είναι σε θέση να λαμβάνουν τις ψηφιακές εκπομπές.

Έχοντας ήδη την έγκριση του Κοινοβουλίου τα επόμενα βήματα γι’ αυτήν την Οδηγία είναι: Πρώτον έγκριση από το Συμβούλιο (Council) και δεύτερον δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Official Journal of the European Union), κάτι που θα αποτελέσει και ημερομηνία έναρξης ισχύος της Οδηγίας. Αυτά τα βήματα αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2019, όπου αμέσως μετά και σε χρονική περίοδο δύο ετών, αυτή η απαίτηση της Οδηγίας θα πρέπει να μεταφερθεί στην Εθνική Νομοθεσία σε κάθε Κράτος Μέλος της ΕΕ και όλα τα ραδιόφωνα που τοποθετούνται στα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται ή θα ενοικιάζονται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU) θα πρέπει να συμμορφωθούν με την οδηγία.

Ο Κώδικας θα εξασφαλίσει ότι οι οδηγοί οχημάτων έχουν πρόσβαση στα οφέλη του ψηφιακού επίγειου ραδιοφώνου ( digital terrestrial radio όπως για παράδειγμα DAB/DAB+) οπουδήποτε εντός ΕΕ (EU) και αν έχουν αγοράσει το νέο τους αυτοκίνητο. Οι αυξημένες επιλογές, η συνεπέστερη ποιότητα ήχου και οι βελτιωμένες υπηρεσίες δεδομένων θα παραδίδονται σε εκατομμύρια οδηγούς σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήδη υπάρχουν οι πρώτες χώρες στην Ευρώπη που σταμάτησαν, ή θα σταματήσουν τη λειτουργία των FM (switching off FM), δηλαδή η Νορβηγία το 2017 και η Ελβετία μεταξύ 2020 και 2024), αλλά και ένας ικανός αριθμός Μελών Κρατών της ΕΕ που εξετάζει παρόμοια σχέδια. Ως αποτέλεσμα αυτής της οδηγίας, οι οδηγοί που ταξιδεύουν σε χώρες δίχως υπηρεσίες FM θα είναι σε θέση να βασίζονται στο ψηφιακό επίγειο ραδιόφωνο ώστε να λαμβάνουν δωρεάν τις υπηρεσίες πληροφόρησης για την κυκλοφορία. Ένα σημαντικό, επιπλέον όφελος είναι ότι το DAB+ είναι αξιόπιστο σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, ανεξάρτητα από τον αριθμό των χρηστών που προσπαθούν να λαμβάνουν πληροφορίες μέσω του ραδιοφώνου τους.

Επίσης, αυτή η Οδηγία επισημοποιεί τη συναίνεση της ΕΕ για τα Κράτη Μέλη της, τα οποία θεσπίζουν κανόνες που απαιτούν από τους καταναλωτικούς δέκτες να μπορούν να λαμβάνουν ψηφιακές εκπομπές. Αυτό συμβαδίζει με έναν Νόμο που έχει ήδη θεσπιστεί στην Ιταλία, ο οποίος απαιτεί αυτήν την προϋπόθεση ως προς τη διάθεση όλων των νέων συσκευών ραδιοφώνου από την 1η Ιανουαρίου 2020. Η Γαλλία αναμένεται να ενεργοποιήσει παρόμοιο Νόμο μόλις η κάλυψη του DAB+ υπερβεί το 20% του πληθυσμού (πιθανόν αυτό να συμβεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους). Πολλές άλλες αγορές της ΕΕ εξετάζουν επί του παρόντος παρόμοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της χρήσης του ψηφιακού ραδιοφώνου και μέσω οικονομίας κλίμακας, ενδέχεται να οδηγήσουν σε χαμηλότερες τιμές ως προς τα εισαγωγικά μοντέλα (entry level) ψηφιακών δεκτών ραδιοφώνου DAB.

Ο Patrick Hannon, Πρόεδρος του WorldDAB, είπε:
“Η συμπερίληψη του ψηφιακού επίγειου ραδιοφώνου στον Ευρωπαϊκό Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών αποτελεί ένα κρίσιμης σημασίας ορόσημο για το ψηφιακό ραδιόφωνο στην Ευρώπη. Είναι σαφές ότι το DAB+ θεωρείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ως η βασική μελλοντική πλατφόρμα για το ραδιόφωνο. Ο Κώδικας θα αποτελέσει ισχυρή ώθηση για την υιοθέτηση του DAB+ στα αυτοκίνητα σε ολόκληρη την ΕΕ και θα έχει την ίδια ισχύ τόσο για τα Κράτη Μέλη με εδραιωμένες αγορές DAB, όσο και για εκείνα που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης του DAB. Για τα καταναλωτικά προϊόντα, αυτή η οδηγία παρέχει το πράσινο φως σε οποιοδήποτε Κράτος Μέλος, δεδομένου ότι απαιτεί από τους δέκτες τη δυνατότητα λήψης ψηφιακού ραδιοφώνου.”

Τα σχετικά τμήματα του Κώδικα είναι τα εξής:

Άρθρο 113, Παράρτημα XI:

Οποιοσδήποτε ραδιοφωνικός δέκτης αυτοκινήτου ενσωματώνεται σε νέο όχημα της κατηγορίας Μ που διατίθεται στην αγορά προς πώληση ή ενοικίαση εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης από [δύο χρόνια ύστερα από την ημερομηνία έναρξης ισχύος αυτής της Οδηγίας] θα πρέπει να περιλαμβάνει δέκτη ικανό να λαμβάνει και να αναπαράγει τουλάχιστον ραδιοφωνικές υπηρεσίες που παρέχονται μέσω ψηφιακής επίγειας εκπομπής ραδιοφώνου. Οι δέκτες που λειτουργούν σύμφωνα με τα εναρμονισμένα πρότυπα, όπου αναφορές αυτών έχουν δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή έστω τμήματα αυτών, θεωρούνται ότι συμμορφώνονται με την απαίτηση αυτή που καλύπτεται από τα εν λόγω πρότυπα ή τμήματα αυτών.

Άρθρο 113

Τα Κράτη Μέλη μπορούν να θεσπίσουν μέτρα για τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας άλλων καταναλωτικών δεκτών ραδιοφώνου, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στην αγορά για τους radio broadcast receivers χαμηλής αξίας και διασφαλίζοντας ότι τα μέτρα αυτά δεν εφαρμόζονται σε προϊόντα όπου ο δέκτης ραδιοφώνου είναι καθαρά δευτερεύουσας σημασίας, όπως στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και στον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι ραδιοερασιτέχνες.

 

Παρατηρήσεις: Πηγή – Ανακοίνωση WorldDAB - 14 Νοεμβρίου 2018

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 17:28

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group