το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 17:28

Ο Τ/Σ PPTV HD Thailand επενδύει σε σύστημα Αυτοματισμού Newsroom της Octopus.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Εκπαίδευση του προσωπικού του Newsroom στον Τ/Σ PPTV HD Εκπαίδευση του προσωπικού του Newsroom στον Τ/Σ PPTV HD

Η Octopus ανακοινώνει την ολοκλήρωση της εγκατάστασης ενός υπολογιστικού συστήματος αίθουσας σύνταξης (newsroom computer system) στην έδρα του Ταϊλανδικού Τηλεοπτικού Σταθμού PPTV HD στη Μπανγκόγκ. Έχοντας ιδρυθεί από τον επιχειρηματία Prasert Prasarttong-Osoth, ο Τ/Σ PPTV HD τέθηκε σε λειτουργία την 1η Ιουνίου 2013, μεταδίδοντας ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων, ψυχαγωγίας, ντοκιμαντέρ και αθλητισμού, στοχεύοντας στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 35 ετών.

"Ξεκινήσαμε ως ένα γραμμικό κανάλι που μεταδίδει το πρόγραμμα του μέσω δορυφόρου C-band και καλωδιακά. Επεκταθήκαμε στην υψηλής ευκρίνειας 1080i πολυπλεξία ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης της Ταϊλάνδης και αργότερα στην online δικτύωση", αναφέρει ο Piatanu Porameesanaporn, Διευθυντής Πληροφορικής (IT) του PTV. "Οι ειδήσεις σήμερα ανέρχονται σε κάτι περισσότερο από το 30% της παραγωγής μας, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό για κάθε broadcast κανάλι. Κατατάσσουμε τις ειδήσεις σε πέντε κατηγορίες: εγχώριες ειδήσεις, διεθνείς ειδήσεις, καυτά θέματα, lifestyle και ψυχαγωγικές ειδήσεις. Τα αθλητικά καταλαμβάνουν περίπου το 20% του schedule του προγράμματος μας και επικαλύπτει αρκετά συχνά την κάλυψη των ειδήσεων."

"Επιλέξαμε το υπολογιστικό σύστημα newsroom της Octopus ως τον πιο ευέλικτο και φιλικό προς τον χειριστή τρόπο προκειμένου να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα της παραγωγής. Αποδείχτηκε ως ιδανική επιλογή για τη δημιουργία γραμμικών ειδήσεων και on-demand ειδήσεων, καθώς και για την κάλυψη των αθλητικών, αλλά και σπουδαία βελτίωση σε σχέση με την χειροκίνητη ροή εργασίας του παρελθόντος."

"Οι τηλεθεατές που στοχεύουμε και μάλιστα εκείνοι από κάθε ηλικιακή ομάδα, παρακολουθούν ολοένα και περισσότερο μέσω IP συνδεδεμένων ψηφιακών συσκευών, τόσο στο σπίτι, όσο και όταν ταξιδεύουν. Οι κινούμενοι τηλεθεατές συνήθως βιάζονται και έτσι εκτιμούν περισσότερο την ελευθερία επιλογής των ειδήσεων που τους ενδιαφέρουν αντί της παρακολούθησης των παραδοσιακών γραμμικών προγραμμάτων. Παρέχοντας αυτή την επιλογή είμαστε σε θέση να ανταγωνιζόμαστε έντονα άλλες πηγές ειδήσεων στο διαδίκτυο."
"Η εγκατάσταση και η διαμόρφωση ξεκίνησαν μόλις ένα μήνα πριν από την έναρξη λειτουργίας του συστήματος και ολοκληρώθηκε σε μόλις δύο εβδομάδες," προσθέτει ο Kobchai Buarod, Υπεύθυνος Υποστήριξης Ασίας-Ειρηνικού (APAC) της Octopus Newsroom, ο οποίος ανέλαβε την επίβλεψη του έργου. "Το σύστημα λειτουργεί σε βασικούς (main) και εφεδρικούς (hot-standby) διακομιστές (servers), ενώ περιλαμβάνει ένα πλήρες σύνολο διαθέσιμων επιλογών, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής (app) Octopus Mobile, η οποία επιτρέπει στους δημοσιογράφους να υποβάλλουν video clip, ήχο, ακίνητες εικόνες και κείμενο από σχεδόν οποιαδήποτε τοποθεσία. Σε συνεργασία με τη Vizart Thailand ενοποιήσαμε Vizrt CG, MAM και playout για την παροχή μίας ολοκληρωμένης λύσης που ενώνει τις broadcasting και ψηφιακές ομάδες του PPTV. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να περιηγούνται, αλλά και να προετοιμάζουν το περιεχόμενο, ή ακόμα και να μετατρέπουν ειδήσεις σε αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα και αντίστροφα.

"Το PPTV HD είναι ένα από τα πιο δυναμικά τηλεοπτικά κανάλια της Ταϊλάνδης και μία ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτη προσθήκη στην πελατειακή μας βάση", παρατηρεί ο Miro Rusko, Διευθυντής Ασίας-Ειρηνικού (APAC) της Octopus. "Οι broadcasters σε όλο τον κόσμο αντιλαμβάνονται το Octopus ως έναν ιδιαιτέρως αποτελεσματικό τρόπο για τις ομάδες που παραδοσιακά επικεντρώνονται στις ειδήσεις, να προετοιμάσουν περιεχόμενο για το ταχέως αναπτυσσόμενο style της on-demand παρακολούθησης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε μέλος των ομάδων του PPTV, τη Vizrt Thailand και την Octopus Newsroom για τη συμβολή τους στην επιτυχία αυτού του έργου."

Το Octopus αποτελεί πλατφόρμα publishing για χρήση στην τηλεοπτική, τη ραδιοφωνική και τη διαδικτυακή μετάδοση ειδήσεων. Επιτρέπει την εύκολη εισαγωγή όλων των εισερχόμενων πρωτόλειων υλικών, όπως ανταποκρίσεις πρακτορείων ειδήσεων, τροφοδοσίες RSS και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το σύστημα Octopus μπορεί να εμφανίσει σε μία ενιαία απεικόνιση όλο το περιεχόμενο που ανήκει σε μία feed, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, αρχείων video, ή ήχου. Μία ισχυρή βάση δεδομένων SQL επιτρέπει στους χρήστες να επιτύχουν τους στόχους τους πιο γρήγορα. Με ροή εργασιών που εστιάζει στο θέμα, το Octopus βοηθά διάφορες ομάδες εντός των τηλεοπτικών και των ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς και των διαδικτυακών (online) πυλών (portals) να συνεργάζονται για τρέχοντα θέματα των προγραμμάτων και των ειδήσεων.

Το Octopus τρέχει εγγενώς σε λειτουργικά συστήματα Apple Mac OS X, Linux ή Windows, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη για ένα παράλληλο λειτουργικό σύστημα, πρόσθετες άδειες χρήσης, ή remote sessions. Μπορούν να προστεθούν hot-standby servers προσφέροντας αυτόματη εναλλαγή client εάν ο βασικός server είναι offline. Η αξιοποίηση του εύχρηστου API REST επιτρέπει στους πελάτες να δημιουργούν τις δικές τους εφαρμογές, οι οποίες μπορούν να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν συγκεκριμένα δεδομένα με το σύστημα newsroom.

 

Πληροφορίες: www.octopus-news.com & Comart S.A.*
* Μεταπωλητής Ελλάδος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 17:39

Προσθήκη σχολίου

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group