Η Dream Chip συνεργάζεται με τη Gravity Media για τη δημιουργία της Επαναστατικής NetCam.

Ο μικροσκοπικός, στιβαρός φακός που είναι αναρτημένος στο φιλέ, προσφέρει μοναδική προοπτική για την τηλεοπτική κάλυψη αγώνων αντισφαίρισης (tennis).



Γκάρμπσεν, Γερμανία - 20 Σεπτεμβρίου 2021 - Η Dream Chip είναι ο κορυφαίος παραγωγός των μικρότερων broadcast καμερών που διατίθενται στην αγορά. Η Gravity Media ενσωμάτωσε τη λύση AtomOne mini Air στη «NetCam» για τη δημιουργία ενός επαναστατικού τρόπου εξυπηρέτησης της Βιομηχανίας των Αθλητικών. Η Gravity Media είναι ένας εκ των κορυφαίων παγκοσμίως παρόχων complex live broadcast facilities και υπηρεσιών παραγωγής. Το αποτέλεσμα είναι ένας νέος επαναστατικός τρόπος άμεσης λήψης της αθλητικής δράσης. Η νέα ολοκληρωμένη λύση κάμερας αξιοποιήθηκε στη συνέχεια σε μία σειρά από διεθνή τουρνουά tennis, τοποθετημένη απευθείας στο φιλέ, με μεγάλη επιτυχία.

Αυτή η τεχνολογική συνεργασία αντιπροσωπεύει την επιθυμία της Gravity Media να παρέχει στους πελάτες της πιο δημιουργικά και καινοτόμα μέσα για τη μετάδοση του ενθουσιασμού και της δράσης των ζωντανών αθλημάτων καθώς και να παρέχει εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν στους παραγωγούς να καταγράφουν τη δράση από καίριες θέσεις, δίδοντας μία σαφέστερη και πιο καθαρή εικόνα της δράσης, αλλά και επιτρέποντας την ανάπτυξη μιας πιο συναρπαστικής, δυναμικής και συναισθηματικής αφήγησης.

Για τη διευκόλυνση της επίτευξης όλων αυτών των στόχων, οι λύσεις που αναπτύχθηκαν πρέπει όχι μόνον να εμπεριέχουν τις υψηλότερες προδιαγραφές της τεχνολογίας φακών και αισθητήρων, αλλά και να είναι διακριτικές και ελαφρές ώστε να αντέχουν στις ακραίες συνθήκες χρήσης δίχως να παρεμβαίνουν στο παιχνίδι. Η ενσωμάτωση NetCam με Atom One Mini Air είναι σε θέση να επιτύχει τούτο λόγω του γεγονότος ότι ο φακός Mini Air είναι λίγο μεγαλύτερος από το κέρμα του ενός ευρώ και ζυγίζει μόλις 25 γραμμάρια, ενώ είναι ικανός να αποδίδει έξοδο με 10-Bit Color Depth και ανάλυση 1080/60p/i με έναν αισθητήρα 1/2,5 ”, με rolling shutter, φακό S-Mount και συμβατότητα με HDR. Το ειδικό περίβλημα για την κάμερα, το οποίο κατασκευάστηκε από την Gravity Media και η χρήση ελαφρών αλλά και ιδιαιτέρως στιβαρών-εξαιρετικής κατασκευής υλικών διασφαλίζουν ότι η κάμερα είναι σε θέση να αντέξει τις δονήσεις της πρόσκρουσης στο φιλέ δίχως απώλεια σήματος, με τις μπάλες να είναι δυνατόν να χτυπήσουν με ταχύτητες έως και 117 μίλια/ώρα.

Με την τοποθέτηση αυτής της λύσης στο φιλέ, οι τηλεθεατές μπορούν να εκτιμήσουν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ποτέ άλλοτε τα μικροσκοπικά περιθώρια ακριβείας για κάθε λήψη και με τον ευρυγώνιο φακό να εμβυθίζονται στη δράση ακόμη περισσότερο από ό, τι αν κάθονταν στα καθίσματα της πρώτης σειράς της εξέδρας του γηπέδου. Επιπροσθέτως, η εφαρμογή δεν περιορίζεται μόνον στο φιλέ και ως εκ τούτου οι κάμερες μπορούν να τοποθετηθούν και σε άλλες μη-συνηθισμένες θέσεις, όπως κοντά στα αγόρια για τις μπάλες (ball boys), στις γραμμές του γηπέδου και στις θέσεις των κριτών ώστε να προσδώσουν εναλλακτικές PoV προοπτικές της δράσης. Οι κάμερες ενσωματώνονται απρόσκοπτα σε ένα ευρύτερο setup παραγωγής, επιτρέποντας την κάλυψη και τη διαχείριση μιας γκάμας γωνιών μέσω ενός ενιαίου δικτυακού κορμού και controller.

Μιλώντας γι’ αυτήν την ενσωμάτωση, ο Tony Valentino, Επικεφαλής RF & Special Cams της Gravity Media, ανέφερε: Είμαστε πεπεισμένοι για τη φήμη της Dream Chip, ότι θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να προσφέρουμε πραγματική καινοτομία στους πελάτες μας, αλλά δοκιμάζοντας τη λύση Atom One Mini Air στον αγωνιστικό χώρο, ακόμη και οι αρχικές προσδοκίες μας ξεπεράστηκαν. Συγκλονιστήκαμε όχι μόνον από την ποιότητα και την αξιοπιστία της παραγόμενης εικόνας, ειδικώς σε τόσο δύσκολες, σκληρές συνθήκες, αλλά και από το πως η σαφήνεια και η μοναδική τοποθέτηση της κάμερας βελτίωσαν το σύνολο της παραγωγής, την οποία μπορούσαν να διανέμουν οι πελάτες μας. Πράγματι, ήταν πρόθυμοι να διατηρήσουν την κάμερα on-site για περισσότερο από την αρχική τους μονοήμερη δοκιμή.”

Μιλώντας για την Dream Chip, ο Διευθυντής Πωλήσεων, Stephane Ducobu, δήλωσε: “Μας αρέσει να μπορούμε να συνεργαζόμαστε με πρωτοπόρους, όπως η Gravity Media, η οποία έχει την ίδια πεποίθηση με εμάς, πως πρώτα απ 'όλα, οι κάμερες είναι δημιουργικά εργαλεία και ότι η τεχνολογική ανάπτυξη πρέπει πάντα να βελτιώνει και να επεκτείνει τις δημιουργικές επιλογές που είναι διαθέσιμες στους broadcasters. Η ανάρτηση-τοποθέτηση στο φιλέ (net-mounting) παρουσιάζει μία σειρά από πολύπλοκες προκλήσεις, από τεχνολογικής απόψεως, αλλά η εστίαση της Dream Chip στην ποιότητα των εξαρτημάτων, τη στιβαρότητα και τη μικρογραφία, καθιστούν τις κάμερες Atom One ιδανικές για τέτοιου είδους εφαρμογές.”

Πληροφορίες: www.atom-one.de & Bon Studio *
* Διανομέας για την Ελλάδα

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Dream Chip - Γκάρμπσεν, Γερμανία - 20 Σεπτεμβρίου 2021

Εκτύπωση
Super User
Super User

Στην ίδια κατηγορία