Αποτελέσματα της 55ης Συνεδρίασης της Ολομέλειας του BEREC.

Το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (Body of European Regulators for Electronic Communications, BEREC) πραγματοποίησε στις 8 και 9 Ιουνίου, την 55η Συνεδρίαση της Ολομέλειάς του, υπό την προεδρία του Καθηγ. Κ. Μασσέλου. Στην Ολομέλεια, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τα ακόλουθα θέματα:



•    Μελέτη για τη διαλειτουργικότητα των ανεξάρτητων από αριθμούς, υπηρεσιών διαπροσωπικής επικοινωνίας (Number-independent interpersonal communication services, NI-ICS), στην οποία περιλαμβάνονται τα ελάχιστα κριτήρια που πρέπει να εκπληρώνονται εντός του πλαισίου της Πράξης για τις Ψηφιακές Αγορές, προκειμένου να διασφαλιστεί ο υγιής ανταγωνισμός και η ισότιμη πρόσβαση.

•    Μελέτη για τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται στον σημαίνοντα ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσουν οι ευρωπαϊκές Ρυθμιστικές Αρχές στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής Πράξης για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act).

•    Προσχέδιο μελέτης για τις επιπτώσεις από τη σταδιακή κατάργηση (phase-out) των δικτύων 2G/3G, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Επίσης, στην Ολομέλεια συζητήθηκε η συμμετοχή του Σώματος στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου (High Level Group) για την Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές (Digital Markets Act-DMA) που συνεδρίασε για πρώτη φορά στα μέσα Μαΐου, ενώ παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ταξιδιού εργασίας που πραγματοποίησε ομάδα εκπροσώπησης του BEREC στην Νότια Κορέα τον Απρίλιο του 2023, καθώς και τα πορίσματα δύο συναντήσεων εργασίας με αντικείμενο τους σχηματισμούς δορυφόρων χαμηλής τροχιάς (Low Earth Orbit satellites-LEO) και τις δυνατότητες αντικατάστασης (switching) και διαλειτουργικότητας των υπηρεσιών επεξεργασίας δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες, περιλαμβανομένων των σχετικών κειμένων που είναι δημόσια διαθέσιμα, μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του BEREC: https://www.berec.europa.eu

Πληροφορίες: www.eett.gr

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ - 21 Ιουνίου 2023

Εκτύπωση
Super User
Super User

Στην ίδια κατηγορία