το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 12:47

Το Lexhag Visual Effects βασίζεται σε 3D camera tracking σύστημα με τη Blackmagic Design.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Blackmagic Design ανακοίνωσε ότι το Lexhag Visual Effects του Λονδίνου έχει χρησιμοποιήσει BlackMagic Micro Studio Camera 4K, ATEM 2 M/E Production Studio 4K και DaVinci Resolve Studio για να αναπτύξει 4 head witness camera λύση που έφερε την επανάσταση ως προς τις δυνατότητές του 3D tracking.

Lexhag Visual Effects 2 lr

Το σύστημα, το οποίο επιτρέπει στην ομάδα να υπολογίζει εύκολα τις spatial πληροφορίες on set με τη λήψη από πολλές οπτικές γωνίες, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε πολλά projects, συμπεριλαμβανομένης της υπερφυσικής τηλεοπτικής σειράς "The Innocents" του Netflix.

“Ως επαγγελματίας-ειδικός στα οπτικά εφφέ, είναι επιτακτική η ανάγκη να έχω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από το set και εκεί έγκειται η σπουδαιότητα του witness camera συστήματος,” δηλώνει ο Ιδιοκτήτης του Lexhag, Alexis Haggar. “Τα δεδομένα που συλλέγονται παρέχουν στον καλλιτέχνη των οπτικών εφφέ την ακρίβεια που χρειάζονται για να ταιριάξουν με ακρίβεια στην 3D γεωμετρία της κίνησης ως προς τη ζωντανή δράση, έχοντας ακρίβεια καρέ με καρέ.”

Για να διαχειριστεί τα logistics της καταγραφής footage από πολλές πηγές το σύστημα αποτελείται από 4 Micro Studio Camera 4K που συνδυάζονται με prime φακούς, με το set up των καμερών να είναι σε array ως προς την κύρια κάμερα. Τα σήματα τροφοδοτούνται σε ένα αποκλειστικό PPU που διαθέτει ATEM 2 M/E Production Studio 4K και 4K monitor. “Οι Micro Cameras αποτέλεσαν την τέλεια λύση για εμάς. Παρείχαν έναν compact, κλιμακούμενο τρόπο λήψης σε 4Κ, σε μία ελκυστική τιμή,” προσθέτει ο Haggar.

Lexhag Visual Effects 3 lr

Χρησιμοποιώντας το ATEM, η ομάδα του Lexhag μπορεί να έχει genlock για κάθε κάμερα και συγχρονισμό σε πραγματικό χρόνο για ανώτερο έλεγχο. Η διαφορά ακόμη και μισού καρέ για κάποιον που προβαίνει σε match moving μπορεί να είναι τεράστια σύμφωνα με τον Haggar.

“Πρέπει να μεταφράσεις κάθε κίνηση σε 3D με τέλεια ακρίβεια pixel, οπότε ο συγχρονισμός μεταξύ όλων των γωνιών που γυρίζεις είναι πολύ σημαντικός. Ευτυχώς, με το ATEM αυτό ήταν τόσο εύκολο, όσο το πάτημα ενός κουμπιού. ολόκληρο το σύστημα θα μπορούσε να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει από ένα άτομο.”

Lexhag Visual Effects 4 lr

Μόλις γίνει το γύρισμα, όλα τα συγχρονισμένα dailies footage τροφοδοτούνται από το σύστημα απευθείας στο DaVinci Resolve Studio για την αντιπαράθεση των δεδομένων και την τελική έξοδο σε frame based media sequence. “Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Multicam clip του Resolve, απλά παρατάξαμε όλο το footage και μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε την αναπαραγωγή κάθε γωνίας σε πραγματικό χρόνο, αλλά και να προβούμε σε edit ζωντανά ώστε να αντικατοπτρίσουμε αυτό που θα μας ήταν πιο χρήσιμο στα οπτικά εφφέ.”

“Ήταν τέτοια η επιτυχία ώστε τώρα εξετάζουμε την επέκταση του συστήματος ακόμη περισσότερο προκειμένου να ελέγξουμε αν η προσθήκη περισσότερων arrays μπορεί να μας βοηθήσει ως προς την ογκομετρική καταγραφή για τις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας", καταλήγει ο Haggar. “Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μία εποχή που η τεχνολογία είναι τόσο προσιτή. Εμείς, ως παραγωγοί περιεχομένου, είμαστε τώρα σε θέση να αναπτύξουμε τις δικές μας ταιριαστές στο set λύσεις, χάρη σε κατασκευαστές όπως η Blackmagic Design.”

 

Πληροφορίες: www.blackmagicdesign.com &
AmyDV* & Ariston BTS* & Bon Studio* & Comart*
* Εξουσιοδοτημένοι Μεταπωλητές Ελλάδος κατ’ αλφαβητική σειρά

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 12:58

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group