το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 09:39

DaVinci Resolve 15 Studio και DaVinci Resolve Panels χρησιμοποιήθηκαν στο νέο μουσικό video του Carlos Vives.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Blackmagic Design ανακοίνωσε ότι το DaVinci Resolve 15 Studio, μαζί με το DaVinci Resolve Mini Panel και το DaVinci Resolve Advanced Panel, χρησιμοποιήθηκαν για τη χρωματική επεξεργασία και το μοντάζ του νέου μουσικού video για το "Mañana", το νέο sinlge του λατινοαμερικάνου βραβευμένου με Grammy τραγουδιστή/τραγουδοποιού Carlos Vives.

Με μία καριέρα σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, δέκα studio άλμπουμ και πέντε νούμερα ένα στη λίστα Λατινοαμερικάνικων Τραγουδιών του Billboard, ο Vives έχει δώσει το δικό του στίγμα στη μουσική βιομηχανία και έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός για την πολύχρωμη και την πολιτιστικά πλούσια εικόνα του. Για το νέο του μουσικό video, ο Κάρλος αποφάσισε να γυρίσει σε ιστορικές τοποθεσίες του Περού, όπως η πυραμίδα Huaca Pucllana και η πλατεία Plaza de Armas της Λίμα, μεταξύ άλλων. Το video σκηνοθετήθηκε καθώς και την παραγωγή του έκανε η Mestiza Films της Κολομβίας και το φινίρισμα έγινε από την Post εγκατάσταση Estudio Roco της Κολομβίας, σε συνεργασία με το Post studio Chroma Hollywood του Λος Άντζελες. Το post production μοιράστηκε μεταξύ των δύο εγκαταστάσεων σε μία προσπάθεια να περάσει η οπτική του Χόλιγουντ σε περισσότερες λατινοαμερικανικές παραγωγές.

Carlos Vives 2

Στο παρελθόν ο Diego Yhamá, Σκηνοθέτης και Καλλιτέχνης Χρώματος (Colorist) του Estudio Roco και ο Henry Santos, Colorist του Chroma Hollywood, συνεργάστηκαν με τη Mestiza Films για τη χρωματική επεξεργασία του video μουσικής του τραγουδιού "Hoy Tengo Tiempo (Pinta Sensual)" του Vives, χρησιμοποιώντας το DaVinci Resolve Studio. Επειδή στη Mestiza Films και στον Carlos Vives άρεσαν το έργο και το στυλ τους, αποφάσισαν να προσλάβουν το δίδυμο για το video του τραγουδιού "Mañana".

“Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι όταν μας ανατέθηκε αυτό το νέο project καθώς θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά τη DaVinci Resolve 15 Studio, να το δοκιμάσουμε και ειδικώς τη δυνατότητα της απομακρυσμένης συνεργασίας,” δήλωσε ο Yhamá. “Έχοντας την έδρα μου στην Κολομβία και ο Henry στο Λος Άντζελες, σίγουρα την εκμεταλλευτήκαμε. Αυτή η δυνατότητα συνεργασίας πραγματικά έλαμψε όταν η Mestiza Films ήλθε στο studio μου και είδε πως υλοποιούνταν σε πραγματικό χρόνο η χρωματική επεξεργασία του video από τον Henry που βρίσκονταν μακριά, σε απόσταση χιλιάδων μιλίων. Αυτό αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμο επειδή μας είπαν ποιο χρώμα και ποιοι τόνοι τους άρεσαν και τους προσαρμόσαμε τότε σωστά και εκεί που ήθελαν.”

Η ομάδα επωφελήθηκε και από τα επιταχυνόμενα (GPU και CPU) plug-ins του ResolveFX, ειδικώς από τα εργαλεία αναγνώρισης προσώπου, τα οποία αναγνωρίζουν και παρακολουθούν αυτόματα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ώστε οι colorists να προσαρμόσουν, να φωτίσουν, ή να αλλάξουν το χρώμα δίχως να χρειαστεί να προβούν σε manual ρύθμιση, ή rotoscope οποιουδήποτε τμήματος της εικόνας. Αυτό επέτρεψε στον Santos να εστιάσει σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου για να βελτιώσει και να εξισορροπήσει τους τόνους του δέρματος.

“Αυτά τα νέα plug-ins ήταν τόσο εύχρηστα και έκαναν την εικόνα πιο όμορφη,” δήλωσε ο Santos. “Έχω επικεντρωθεί στο λαιμό, τα χείλη και τον συνολικό τόνο του δέρματος ώστε να επιτύχω το στυλ του Χόλιγουντ, αλλά και να διατηρήσω τη φυσικότητα του.”

Όταν βρισκόμασταν κοντά στην ολοκλήρωση του video η Mestiza Films έστειλε μία νέα σκηνή έναρξης επειδή η δισκογραφική εταιρεία απαίτησε το video να είναι συντομότερης διάρκειας για commercial χρήση.

“Δεν πανικοβληθήκαμε καθόλου. Βασιστήκαμε πλήρως στη νέα δυνατότητα stacked timelines του DaVinci Resolve 15 Studio για να προσθέσουμε τη νέα σκηνή,” δήλωσε ο Yhamá. “Ήταν τόσο εύκολο όσο η αντιγραφή και η επικόλληση της νέας σκηνής από τη νέα timeline στην αρχική.”

Επειδή η νέα σκηνή της έναρξης δεν είχε ακόμα περάσει από χρωματική επεξεργασία, η ομάδα επωφελήθηκε από τη δυνατότητα πολλαπλών playheads. Ο Yhamá συνέχισε: “Αυτό είναι κάτι νέο και αποτελεί τόσο τεράστια βοήθεια, ειδικά όταν προσθέτετε νέο περιεχόμενο σε εκείνο που ήδη εργάζεστε. Χρησιμοποίησα αυτή τη δυνατότητα για να συγκρίνω τα πλάνα και για να περιηγηθώ στην timeline μου κατά τη χρωματική επεξεργασία, αλλά και για να διασφαλίσω το ταίριασμα με το υπόλοιπο video, καθώς και να αποφύγω να φανεί αποσπασματικό.”

Carlos Vives 3

Σε όλη τη διαδικασία της χρωματικής επεξεργασίας οι Yhamá και Santos χρησιμοποίησαν το DaVinci Resolve Mini Panel και το DaVinci Resolve Advanced Panel ως μέρος της ροής εργασιών τους. Ο Yhamá διαθέτει το DaVinci Resolve Mini Panel στο Estudio Roco, ενώ ο Santos διαθέτει ένα DaVinci Resolve Advanced Panel στο Chroma Hollywood και ένα DaVinci Resolve Mini Panel στο σπίτι του.

“Χρησιμοποιώ το DaVinci Resolve Advanced Panel στο studio για όλη τη "βαριά δουλειά" καθώς αυτή η κονσόλα μου δίδει τον έλεγχο όλων όσων υπάρχουν στο λογισμικό. Το DaVinci Resolve Mini Panel είναι χρήσιμο όταν ένας πελάτης χρειάζεται κάποια επιπλέον εργασία και βρίσκομαι στο σπίτι. Μπορώ να το κάνω ακριβώς εκείνη τη στιγμή. Και τα δύο εργαλεία έχουν επηρεάσει σημαντικά τη δουλειά μου, όχι μόνο επειδή μπορώ να επιτύχω αυτό που θέλω με τις εικόνες, αλλά και επειδή μπορώ να υλοποιήσω κάτι έγκαιρα,” δήλωσε ο Santos.

Ο ίδιος συνέχισε: “Αυτό που πραγματικά συναρπάζει στα panels είναι ο σχεδιασμός τους, που είναι πολύ διαισθητικός. Αξιοποιώ πλήρως τα trackballs και τον τρόπο που μου επιτρέπουν να προσαρμόσω την ισορροπία και τη φωτεινότητα των χρωμάτων. Είναι ευχάριστο, δεν χρειάζεται καν να κοιτάξω το panel όταν δουλεύω μαζί του. Αποτελεί μνήμη όλων των μυών!”

“Η δουλειά σε projects όπως αυτό το μουσικό video είναι μόνον η αρχή για εμάς,” κατέληξε ο Santos. “Στόχος μας είναι να φέρουμε την οπτική του Hollywood στις λατινοαμερικανικές παραγωγές και χάρη σε προγράμματα όπως το DaVinci Resolve 15 Studio που διευκολύνει τη συνεργασία, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά. Ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσουμε και άλλα post houses στη Λατινική Αμερική να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες και την εμπειρία των επαγγελματιών της λατινοαμερικανικής κοινότητας μας. Το να είσαι σε θέση να συνεργαστείς εύκολα με ένα τοπικό ταλέντο ενισχύει πραγματικά την αίσθηση της συναδελφικότητας και του κοινού οράματος, ενώ ταυτόχρονα παρέχει την υλοποίηση projects παγκόσμιας κλάσης.”

Carlos Vives 4

 

Πληροφορίες: www.blackmagicdesign.com &
AmyDV* & Ariston BTS* & Bon Studio* & Comart*

* Εξουσιοδοτημένοι Μεταπωλητές Ελλάδος κατ’ αλφαβητική σειρά

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 09:44

Προσθήκη σχολίου

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group