ΕΤΕΚΤ - ΟΤ: Επικαιροποίηση των μέτρων προστασίας για τον επερχόμενο καύσωνα.

Σύμφωνα με την νέα επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ), της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα ζέστης που προκαλεί συνθήκες καύσωνα με την ονομασία "Κλέων", έρχεται νέα θερμική έξαρση.



Κατά συνέπεια, ισχύουν τα ίδια έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων ιδιωτικού τομέα κατά τη διάρκεια του καιρικού φαινομένου – καύσωνα που αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση με αριθμ. 65581 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και στην από 26 Μαΐου 2023 με αριθ. πρωτ. 52903 σχετική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου (Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης).

Σε όλη τη διάρκεια καιρικού φαινομένου - καύσωνα συστήνουμε να τηρηθούν τα νόμιμα στα γυρίσματα για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση. Προστατεύστε τα συνεργεία, σεβαστείτε τους εργαζόμενους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης το σωματείο θα πράξει τα δέοντα.

Πληροφορίες: https://etekt.gr

Παρατηρήσεις: Ανακοίνωση - ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΤΕΚΤ - ΟΤ - 20 Ιουλίου 2023

Εκτύπωση
Super User
Super User

Στην ίδια κατηγορία