το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 13:34

Οι πελάτες της Avid κυριαρχούν στα Κινηματογραφικά Βραβεία BAFTA®.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Οι βραβευμένες κινηματογραφικές ταινίες που δημιουργήθηκαν με τις ολοκληρωμένες λύσεις της Avid τιμήθηκαν στην πλέον υψηλού κύρους τελετή για τον Κινηματογράφο στο Ηνωμένο βασίλειο.

Η Avid® (Nasdaq: AVID) συγχαίρει σήμερα τους πελάτες της που τιμήθηκαν για τη δημιουργία τους ως Νικητές και Υποψήφιοι των Κινηματογραφικών Βραβείων 2017 της Βρετανικής Ακαδημίας (British Academy Film Awards 2017), που απένειμε η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών (British Academy of Film & Television Arts - BAFTA®) στο Λονδίνο, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Οι πλέον αξιοσέβαστοι και δημιουργικοί επαγγελματίες της Κινηματογραφικής Βιομηχανίας στηρίχθηκαν στα ολοκληρωμένα εργαλεία της Avid, με την ενίσχυση της MediaCentral® Platform, δηλαδή της πλέον ανοικτής, εξαιρετικά ενοποιημένης και αποτελεσματικής πλατφόρμας στη βιομηχανία, που σχεδιάστηκε για να καλύπτει τα μέσα έως και τη δημιουργία βραβευμένων ταινιών, συμπεριλαμβανομένων όλων των Υποψήφιων για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας (Best Film): από τη νικήτρια ταινία La La Land, έως τις ταινίες Arrival, I, Daniel Blake, Manchester By The Sea, και Moonlight.

Και οι πέντε editors που ήταν υποψήφιοι για το Κινηματογραφικό Βραβείο Μοντάζ BAFTA. Ο Νικητής John Gilbert, για την ταινία Hacksaw Ridge, ο Joe Walker για την ταινία Arrival, ο Tom Cross για την ταινία La La Land, η Jennifer Lame για την ταινία Manchester By The Sea και η Joan Sobel για την ταινία Nocturnal Animals, στηρίχθηκαν στο Avid Media Composer®, τη διαπρεπή λύση editing, για το μοντάζ των ταινιών.

“Είναι καταπληκτικό το συναίσθημα που προκύπτει όταν έχεις κερδίσει το Βραβείο BAFTA και είναι πραγματικά τιμή μου,” είπε ο John Gilbert, Νικητής του Βραβείου Καλύτερου Μοντάζ για τη δουλειά του στην ταινία για τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που κόβει την ανάσα, Hacksaw Ridge. “Αξιοποιώ αποκλειστικά Avid εδώ και 22 χρόνια και τούτο μου επέτρεψε να εργαστώ με την ταχύτητα που σκέπτομαι. Μπορώ να μετακινώ εικόνες και ήχους πολύ γρήγορα και να έχω πρόσβαση σε όλο το footage όπως το χρειάζομαι. Το Avid Media Composer είναι για μένα απλό και ευκολονόητο στη χρήση του και δεν μπορώ να φανταστώ το μοντάζ μίας ταινίας δίχως αυτό.”

Η πλειοψηφία των υποψηφίων των Κινηματογραφικών Βραβείων BAFTA για τον Ήχο στηρίχθηκε στο πρότυπο της βιομηχανίας λογισμικό ψηφιακού ήχου Avid Pro Tools®, συμπεριλαμβανομένων των Sylvain Bellemare, Claude La Haye και Bernard Gariépy Strobl για την ταινία Arrival, Niv Adiri, Glenn Freemantle, Simon Hayes, Andy Nelson και Ian Tapp για την ταινία Fantastic Beasts and Where to Find Them, και των Peter Grace, Robert Mackenzie, Kevin O’Connell και Andy Wright για την ταινία Hacksaw Ridge.

“Αποτελεί τιμή το να είμαστε υποψήφιοι για τη δουλειά μας και το πιο σημαντικό, για το πάθος μας,” είπε ο Glenn Freemantle. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που αναγνωριστήκαμε ανάμεσα στους ταλαντούχους συνάδελφους μας στην κατηγορία του Ήχου. Ήταν υπέροχο να συνεργαζόμαστε και πάλι με τον David Yates, έναν λαμπρό Σκηνοθέτη που μας έδωσε ένα τόσο σπουδαίο περιεχόμενο για να παίξουμε μαζί του. Το Pro Tools μας έδωσε τα εργαλεία που χρειαζόμασταν.”

Η πλειοψηφία των υποψηφίων των Κινηματογραφικών Βραβείων BAFTA για την Πρωτότυπη Μουσική (Original Music) στηρίχθηκε στο Avid Sibelius®, το καλύτερο σε πωλήσεις λογισμικό notation μουσικής, συμπεριλαμβανομένων των Jóhann Jóhannsson για την ταινία Arrival, Mica Levi για την ταινία Jackie και Dustin O'Halloran και Hauschka για την ταινία Lion.

“Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το ότι οι πιο αγαπητοί δημιουργικοί επαγγελματίες της Βιομηχανίας του Κινηματογράφου χρησιμοποιούν τα ολοκληρωμένα εργαλεία της Avid για να υλοποιήσουν το όραμα του Σκηνοθέτη, είτε μοντάρουν μία ταινία, ή δημιουργούν τον ήχο της, είτε συνθέτουν τη μουσική της,” είπε ο Louis Hernandez, Jr, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Avid. “Συγχαίρουμε την κοινότητα των ανώτερων χρηστών μας για τα εξαιρετικά επιτεύγματα τους και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά μαζί τους προκειμένου να συνεχίσουμε την υλοποίηση καινοτόμου τεχνολογίας λύσεων που θα τους βοηθήσουν να φέρουν τα μελλοντικά έργα τους στην μεγάλη οθόνη.”

 

Πληροφορίες: www.avid.com & Telmaco S.A. * & Elina S.A. **
  * Διανομέας Ελλάδος & Κύπρου
** Διανομέας Προϊόντων Ήχου και Notation στην Ελλάδα

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 13:57

Προσθήκη σχολίου

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group