ΕΡΤ: Χρηματοδότηση κινηματογραφικών παραγωγών.

Διαβάστε ακολούθως τη σχετική Απόφαση της ΕΡΤ ΑΕ:



Στην Αθήνα, σήμερα, 8 Ιουλίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15.00, στα γραφεία της εταιρίας συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» («ΕΡΤ ΑΕ»), ύστερα από πρόσκληση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Κατά τη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, παρέστησαν ο κ. Κωνσταντίνος Ζούλας, Πρόεδρος του ΔΣ, ο κ. Γεώργιος Γαμπρίτσος, Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Νικόλαος Ελματζιόγλου, ο κ. Δημήτριος Παπαδημητρίου, η κα Ιωάννα Στεφανάκη και ο κ. Αριστοτέλης Μεταξάς, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Παρέστησαν, επίσης, ο κ. Ευάγγελος Λουριδάς, Γενικός Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, η κα Μαρία - Μαγδαληνή Τσούκα, που αναπληροί τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών και η κα Ελισάβετ Βιδάλη Κελαγιάννη, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, αρχίζει η συζήτηση των κατωτέρω θεμάτων της ημερησίας διατάξεως :

Θέμα 9ο: Χρηματοδότηση κινηματογραφικών παραγωγών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, έχοντας υπόψη τις διατάξεις του Ν.3905/2010 περί ενίσχυσης και ανάπτυξης της κινηματογραφικής τέχνης και άλλες διατάξεις, τα Πρακτικά της Επιτροπής Κινηματογράφου με αριθμό 34/03.04.2020, ως προς την κινηματογραφική παραγωγή με τίτλο «ΤΟ ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ» και με αριθμό 38/26.06.2020 και την ενδελεχή συζήτηση που έγινε, κατά την οποία εξουσιοδοτήθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ και ο Διευθύνων Σύμβουλος να αποφασίσουν για τις κινηματογραφικές παραγωγές που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Κινηματογράφου με οριακή πλειοψηφία, αποφασίζει με πέντε ψήφους υπέρ και μία λευκή ψήφο και εγκρίνει τη χρηματοδότηση των υπολοίπων παρακάτω αναφερομένων κινηματογραφικών παραγωγών :



Το Διοικητικό Συμβούλιο, ως προς την ταινία τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) με τίτλο «ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΡΜΙΑ» (προηγούμενος τίτλος «ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»), σε σκηνοθεσία Ελίνας Ψύκου, η οποία έλαβε έγκριση χρηματοδότησης με την ΑΔΣ 2040/02.02.2018 ποσού 40.000,00 € επί συνολικού προϋπολογισμού 299.478,00 €, ενώ τελικά ο προϋπολογισμός διαμορφώθηκε, κατά δήλωση της νέας παραγωγού, ήτοι της ατομικής επιχείρησης της κας Ψύκου με διακριτικό τίτλο «JUNGLE FILMS», στο ποσό των 559.226,00 €, αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει, σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής Κινηματογράφου, τη διατήρηση του ποσού χρηματοδότησης του έργου (40.000,00 €).

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΜΠΡΙΤΣΟΣ

Πληροφορίες: www.ert.gr

Παρατηρήσεις: Απόφαση - ΕΡΤ ΑΕ - Αθήνα, 8.7.2020 - Αρ. Πρωτ.: 3314

Στην ίδια κατηγορία