Ο Ισπανικός Ρ/Φ Σταθμός Radio San Vicente 92.5 ανακαινίζει το κύριο ONAIR Studio του με μία κονσόλα AEQ ATRIUM.

Ο Σταθμός εκκίνησε τη λειτουργία του πριν από 15 χρόνια με τεχνολογία της AEQ και πλέον είναι απολύτως ψηφιακός με κονσόλα CAPITOL, σύστημα τηλεφωνίας SYSTEL IP και σύστημα αυτοματισμού AUDIOPLUS.



Του Hector Jimenez Toledo
Τεχνικός Υπεύθυνος Ήχου



Ο Radio San Vicente (RSV) 95.2FM είναι Τοπικός Σταθμός του San Vicente del Raspeig (Αλικάντε) και ξεκίνησε να εκπέμπει το 2007, γιορτάζοντας 15 χρόνια στον αέρα, με στόχο να αποτελεί το τοπικό μέσο που φέρνει τους πολίτες πιο κοντά σε όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη.

Οι περισσότερες από τις εκπομπές του είναι ειδησεογραφικές, αθλητικές και διαθέτει και ένα πρωινό magazine, ενώ το πολιτιστικό πρόγραμμα παράγεται με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών. Όλα αυτά φέρουν εις πέρας μία ομάδα πέντε ατόμων, τρεις συντάκτες και δύο τεχνικοί, τους οποίους συμπληρώνουν οι συνεργάτες που υλοποιούν τις εκπομπές τους τα απογεύματα.

Όσον αφορά στην τεχνική υποδομή, ο RSV επέλεξε προσφάτως, για άλλη φορά, την IP τεχνολογία της AEQ προκειμένου να ανανεώσει την κονσόλα του ήχου στο κύριο Studio του.

Αυτήν τη χρονιά, ο RSV αποφάσισε να ενσωματώσει τη νέα ψηφιακή κονσόλα ήχου ATRIUM στο κύριο Studio του ώστε να ολοκληρώσει το σχέδιο της τεχνικής ανακαίνισης του.

Αυτή η κονσόλα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία στις μέρες μας: Τα IP συστήματα ήχου επιτρέπουν στις εισόδους και τις εξόδους καθώς και στα στοιχεία επεξεργασίας και ελέγχου να διανέμονται σε διαφορετικά κομμάτια του εξοπλισμού, κάποιες φορές σε μεγάλη απόσταση. Η AEQ ATRIUM ενσωματώνει τα εργαλεία για: δυνατότητα ανάπτυξης εφεδρείας σε όλα τα levels, αποθήκευση και άμεση ανάκληση scenes, σύγκλιση φυσικών και εικονικών στοιχείων ελέγχου, αυτοματοποίηση της μίξης και ρύθμιση της στάθμης, μεταφορά του ελέγχου εισόδων και εξόδων σε διάφορα κομμάτια του εξοπλισμού εντός ενός συστήματος κ.α. Όλες αυτές οι δυνατότητες της τρέχουσας τεχνολογίας αιχμής δημιουργούν ένα νέο concept, στο οποίο το άθροισμα των διαφορετικών components αναπτύσσει μία συνδυαστική λειτουργικότητα κατά πολύ ανώτερη από εκείνη κάθε στοιχείου ξεχωριστά.


Με αυτόν τον τρόπο ο Σταθμός διαθέτει ένα οικοσύστημα AEQ που συμπληρώνει τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας την κονσόλα ATRIUM στο κύριο Studio μαζί με μία CAPITOL στο δευτερεύον Studio καθώς και άλλα συστήματα, όπως φορητοί κωδικοποιητές ήχου PHOENIX, broadcast τηλεφωνικό σύστημα IP SYSTEL και ON AIR σύστημα χειροκίνητης και αυτοματοποιημένης μετάδοσης ήχου AudioPlus.

Για να γνωρίσετε περισσότερα σχετικά με τον Radio San Vicente και το πρόγραμμα του, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση www.radiosanvicente.es

Πληροφορίες: www.aeq.eu & Καλαβίτης ΑΕΕ *

* Διανομέας Ελλάδος

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - AEQ - 14 Ιουλίου 2022