Bon Studio: Η Westwind Media αυξάνει την αποδοτικότητα των στούντιο επεξεργασίας ήχου με τα Interfaces RedNet της Focusrite!

Η Westwind Media, που ιδρύθηκε από βετεράνους της τηλεόρασης (τον συνθέτη Mike Post και τους παραγωγούς Stephen J. Cannell και Steven Bochco) προσθέτει τα interfaces RedNet HD32R, A16R και AM2 της Focusrite για να βελτιώσει την αποδοτικότητα και να διασφαλίσει το μέλλον των εγκαταστάσεων της.



Η Westwind Media, μία από τις κορυφαίες εγκαταστάσεις της post-production βιομηχανίας, που βρίσκεται στο Burbank της Καλιφόρνια, παρέχει υπηρεσίες post-production εικόνας και ήχου για μερικές από τις τηλεοπτικές παραγωγές με την υψηλότερη ακροαματικότητα σήμερα.

Οι σειρές που επεξεργάστηκαν πρόσφατα στην Westwind είναι: The Catch, Colony, Criminal Minds, Criminal Minds: Beyond Borders, The Good Fight, Good Girls Revolt, Grey’s Anatomy, Scandal, How to Get Away with Murder, Still Star Crossed και πολλές άλλες. Οι εγκαταστάσεις έχουν βαθιές ρίζες στην ιστορία της τηλεόρασης, καθώς οι κύριοι ιδρυτές της δημιούργησαν μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες τηλεοπτικές σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης: ο παραγωγός Stephen J. Cannell, ο παραγωγός Steven Bochco και ο συνθέτης Mike Post, μαζί με τον γνωστό μουσικό John Bidasio, ίδρυσαν την Westwind Media το 1997.



Πρόσφατα, η Westwind Media απέκτησε μια σειρά από converters και audio interfaces RedNet Dante™ -δικτύου από τη Focusrite, συμπεριλαμβανομένων 15  RedNet HD32R (32 καναλιών HD Dante® μέσω network bridges το καθένα), τεσσάρων αναλογικών interfaces RedNet A16R (16 καναλιών το καθένα), εννέα μονάδων stereo monitoring  RedNet AM2, καθώς και ενός interface  AES3 I/O RedNet D16R (16 καναλιών). Η πώληση όλου του νέου εξοπλισμού με RedNet interfaces έγινε από την Westlake Pro Audio, North Hollywood, CA.

Τα προϊόντα RedNet εγκαταστάθηκαν σε τρεις από τις τέσσερις αίθουσες μίξης ήχου της Westwind Media, ενώ η τέταρτη αναμένεται να εξοπλιστεί φέτος. Κάθε αίθουσα μίξης φιλοξενεί πέντε μονάδες HD32R: μία για την αναπαραγωγή μουσικής, διαλόγων και εφέ και δύο για το Stem Recorder. Όλα τα συστήματα Pro Tools είναι εξοπλισμένα με κάρτες Avid ProTools HDX, καθώς και με τις κονσόλες Avid D-Control σε κάθε αίθουσα. Κάθε αίθουσα μίξης φιλοξενεί επίσης ένα A16R για την παροχή αναλογικού ήχου για τα μόνιτορ της αίθουσας και υπάρχουν τρεις μονάδες AM2 ανά αίθουσα που παρέχουν επιστροφή (foldback)   ακουστικών για τα συστήματα αναπαραγωγής. Επιπλέον, υπάρχουν εφεδρικές μονάδες A16R και D16R διαθέσιμες σε κάθε αίθουσα για πρόσθετες αναλογικές ή ψηφιακές I/O ανάλογα με τις ανάγκες.

«Τα συστήματα RedNet κάλυψαν πραγματικά μια τεράστια ανάγκη στο στούντιο», λέει ο Craig Holbrook, επικεφαλής μηχανικός του στούντιο. Επισημαίνει ότι οι μονάδες RedNet προσφέρουν επίσης δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης, σε περίπτωση που η Westwind Media αποφασίσει να υπάρξει διασύνδεση μεταξύ των τεσσάρων αιθουσών. «Αυτό δεν είναι πραγματικά απαραίτητο αυτή τη στιγμή, αφού κάθε αίθουσα μίξης εργάζεται σε ξεχωριστό έργο και δεν χρειάζεται να μετακινούμε συνεχώς αρχεία μεταξύ τους», εξηγεί, σημειώνοντας ότι οι αίθουσες είναι απασχολημένες με παραγωγές από κορυφαία δίκτυα και στούντιο του Χόλιγουντ.



Το RedNet προσφέρει στη Westwind σημαντική αποτελεσματικότητα όσον αφορά την ταχύτητα, την ευελιξία, την επεκτασιμότητα και το ανθρώπινο δυναμικό. Για παράδειγμα, λέει, αν ένας πελάτης κλείσει ένα Dolby Printmaster, η Dolby μπορεί να φέρει ένα σύστημα Dolby Digital Mastering (DMU), απαραίτητο συστατικό για τη δημιουργία Dolby Digital soundtracks όπου η μονάδα μπορεί στη συνέχεια να ενσωματωθεί στη ροή εργασίας της Westwind μέσω ενός από τα RedNet D16R αντί για ένα patch bay. «Μπορούμε να τη συνδέσουμε με ένα μόνο καλώδιο Cat-6 γρήγορα και αξιόπιστα», λέει ο Holbrook. «Με τις μονάδες RedNet στο πρωτόκολλο Dante, επίσης, έχουμε εξαλείψει το ενδεχόμενο προβλημάτων συνδεσιμότητας που πρέπει να σκεφτούμε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, για τον πελάτη και για εμάς».



«Η συμβατότητα Dante του RedNet σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να μετακινηθούμε σε ένα δικτυακό περιβάλλον όταν το αποφασίσουμε. Εν τω μεταξύ, το RedNet μας προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως τη δυνατότητα να απαλλαγούμε από τα παλιά patch bays και καλώδια και να κάνουμε δικτυακές συνδέσεις μέσα στο στούντιο με οικονομικό και αποδοτικό τρόπο. Εκπρόσωποι της Focusrite ήρθαν και μας βοήθησαν να σχεδιάσουμε ακριβώς το είδος των διατάξεων που χρειαζόμασταν, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου τρόπου επίλυσης των συστημάτων στο κομμάτι του συγχρονισμού. Ανυπομονούμε να εγκαταστήσουμε την RedNet σειρά και στην τέταρτη αίθουσα μίξης. Πραγματικά κάνει τεράστια διαφορά».



Ο πρόεδρος της Focusrite, Phil Wagner, εκτιμά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε έναν ακόμη μεγάλο οίκο post-production να επενδύει σε  interfaces RedNet. Η Westwind είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο πολυσύχναστους οίκους post στο Λος Άντζελες και είμαστε ευγνώμονες για την επιλογή τους στη RedNet σειρά. Το τηλεοπτικό post-production είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας της δραστηριότητάς μας όσον αφορά τη RedNet σειρά, με όλο και περισσότερα post houses να την επιλέγουν».

Πληροφορίες: www.bonstudio.gr & https://eshop.bonstudio.gr

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Bon Studio - 9 Μαΐου 2023

Στην ίδια κατηγορία