radiotvlink.gr uses coockies

Thursday, 10 January 2019 11:37

Η Octopus Newsroom τοποθετεί την Ψηφιακή και Γραμμική Ροή Εργασίας Δημοσιοποίησης των Ειδήσεων στο επίκεντρο της BES Expo.

Rate this item
(2 votes)

Η Octopus Newsroom θα παρουσιάσει τη νεότερη έκδοση της on-air και on-line πλατφόρμας δημοσίευσης ειδήσεων στους broadcasters που θα επισκεφθούν τη BES Expo στο Νέο Δελχί, από 17 έως 19 Ιανουαρίου. Ως Εκθέτης στο περίπτερο 39, η εταιρεία θα προβάλει τη διευρυμένη ευελιξία του συστήματος, η οποία κατέστη εφικτή μέσα από μία εκτεταμένη γκάμα modules.

"Οι broadcasters σε όλο τον κόσμο αναζητούν τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο επεξεργασίας των ειδήσεων από όλο και περισσότερες διαφορετικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών μέσων, του διαδικτύου, των πρακτορείων ειδήσεων και της δικής τους δημοσιογραφικής ομάδας", δηλώνει ο Διευθυντής Ασίας-Ειρηνικού της Octopus (APAC), Miro Rusco.

"Η τεράστια δημοτικότητα των ψηφιακών συσκευών, όπως των κινητών τηλεφώνων, στην Ινδία όπως και αλλού, δημιούργησε την τεράστια αύξηση της ζήτησης για ψηφιακές ειδήσεις σε κείμενα και video που οι θεατές μπορούν να επιλέξουν αντί να υπομένουν ιστορίες που δεν τους ενδιαφέρουν. Η λύση Octopus αποδίδει εξαιρετικά επιτρέποντας σε μία ομάδα παραγωγής ειδήσεων, ή σε έναν operator που δρα υπό πίεση, τη διαχείριση ολόκληρης της λειτουργίας. Αυτό το γεγονός εξασφαλίζει τεράστια εξοικονόμηση κόστους και κόπου σε σύγκριση με τη χρησιμοποίηση ξεχωριστών ομάδων ειδήσεων για την κάλυψη των παραδοσιακών και των mobile πλατφορμών παρακολούθησης".

"Θα προβάλουμε τόσο την αποδεδειγμένη ωριμότητα, όσο και τη συνεχή ανάπτυξη του συστήματος Octopus. Η έκδοση 8.2 επιτρέπει τη δημοσίευση σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ή ιστότοπους απευθείας από την περιοχή μακροπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμου planning. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα ως προς την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των γραμμικών και των ψηφιακών ροών εργασίας δημοσιοποίησης των ειδήσεων, επιτρέποντας έτσι την αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων με την εύκολη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ομάδων."

"Το Octopus 8.2 εστιάζει στον ψηφιακό κόσμο όσο ποτέ άλλοτε, ενσωματώνεται εύκολα στα διάφορα διαδικτυακά συστήματα CMS, καθώς και στις κορυφαίες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως Facebook, Twitter, YouTube και Instagram, έτσι ώστε οι νέες ομάδες να μπορούν να κλείσουν τα κενά της απόδοσης και να σαγηνεύσουν αποτελεσματικά το κοινό τους.

Ως μία πλατφόρμα δημοσιοποίησης (publishing) για χρήση σε τηλεοπτική, ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση ειδήσεων, το Octopus επιτρέπει την εύκολη εισαγωγή όλων των εισερχόμενων πηγαίων υλικών, όπως πρακτορεία ειδήσεων, RSS feeds και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(emails). Μπορεί να προβάλει σε μία ενιαία απεικόνιση όλο το περιεχόμενο που ανήκει σε μία feed, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, αρχείων video, ή ήχου. Μία ισχυρή βάση δεδομένων SQL επιτρέπει στους χρήστες να επιτύχουν τους στόχους τους ταχύτερα. Με τη ροή εργασίας που εστιάζει στο θέμα, το σύστημα Octopus βοηθά διάφορες ομάδες εντός των τηλεοπτικών και των ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά και των διαδικτυακών πυλών να συνεργάζονται για προγράμματα τρέχουσας επικαιρότητας και ειδήσεων.

Το Octopus τρέχει εγγενώς σε Apple Mac OS X, Linux, ή Microsoft Windows και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ανάγκη για ένα παράλληλο λειτουργικό σύστημα, για επιπρόσθετες άδειες, ή remote sessions. Hot-standby servers είναι εφικτό να προστεθούν προσφέροντας αυτόματη μετάβαση σε άλλον client εάν ο κύριος server είναι offline. Ένα εύχρηστο REST API επιτρέπει στους πελάτες να δημιουργούν τις δικές τους εφαρμογές, οι οποίες μπορούν να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν συγκεκριμένα δεδομένα με το σύστημα newsroom.

Η Octopus Newsroom ιδρύθηκε το 1999 και σήμερα είναι ο κορυφαίος παγκοσμίως κατασκευαστής υπολογιστικών συστημάτων αίθουσας σύνταξης (newsroom). Με περισσότερους από 50 συνεργάτες ως προς το MOS, το Octopus υποστηρίζει ένα ανοιχτό οικοσύστημα χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο MOS, το οποίο επιτρέπει στους operators να επιλέγουν ελεύθερα λύσεις γραφικών, playout, MAM, prompters, διαχείρισης traffic και διαφημίσεων που προέρχονται από διάφορους προμηθευτές υψηλής ποιότητας. Η Octopus Newsroom έχει εγκαταστήσει επιτυχώς συστήματά της σε περισσότερα από 300 κανάλια σε όλον τον κόσμο. Στηριζόμενα σε Unicode, τα προϊόντα της Octopus Newsroom υποστηρίζουν όλα τα σημαντικά σύνολα χαρακτήρων, όπως κινέζικα, ιαπωνικά, κορεάτικα, ταϊλανδικά και βιετναμέζικα.

 

Πληροφορίες: www.octopus-news.com & Comart S.A.*
* Μεταπωλητής Ελλάδος

 

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου – Comart S.A. – 9 Ιανουαρίου 2019

Last modified on Thursday, 10 January 2019 11:41

Leave a comment

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group